Det er ingen hemmelighed, at jeg elsker at have gæster. Jeg prioriterer, at maden er lækker, veltilberedt og afbalanceret i tyngde og smag.

Denne 3 retters menu er et hit, hvis du elsker italiensk inspireret mad. Og så er det til at overkomme, så du også er en vært med nærvær.

Min italienske 3 retters menu kommer her:

Nok til 4 personer

| Forret | Bruschetta på surdejsbrød

4 store skiver surdejsbrød

600 gr små tomater i farver

2 skalotteløg

2 fed hvidløg

olivenolie

salt & peber

karse

How to:

Marinér tomaterne, som du halverer, nogle timer før servering. Brug rigelig olivenolie, hak og knus skalotteløg og hvidløg i olien sammen med salt og peber, tilsæt tomaterne, og lad dem trække på køl.

Til servering: Rist brødet på panden i smør. Gnid herefter let det sidste fed hvidløg over brødskiverne. Top af med de marinerede tomater og karse.

| Hovedret | Risotto med ærter og ristet pancetta

400 gr risotto ris

400 gr pancetta

2 løg finthakket

2 fed hvidløg

1 l grøntsagsbouillon

1 dl hvidvin

50 gr parmesan af høj kvalitet

400 gr ærter

1 spsk olivenolie

1 spsk smør

salt og peber

How to:

Blancher løg og hvidløg i en gryde med lidt olie og smør. Tilsæt ris, hvidvin og 2 dl grøntsagsboullion og rør roligt rundt til risene har suget væden til sig. Lidt efter lidt tilsætter du bouillon, til risene er perfekt møre og lækre. Imens rister du pancetta i ovnen ved 180 grader varmluft, til det er sprødt.

Rør nu friskrevet parmesan i risene.

Til servering: Tag gryden af varmen, rør forsigtigt ærterne i og servér med den sprødstegte panchetta og lidt ekstra friskrevet parmesan på toppen (man kan aldrig få for meget!).

| Dessert | Tiramisu

3 æg fra en høne, der har haft det godt

100 g rørsukker

2 tsk vaniljesukker el. 1/2 vaniljestang

250 gr mascarpone

1 dl espresso

1 dl Amaretto

200 gr savoiardo småkager (Ladyfingers)

kakao til drys

How to:

Skil æg og pisk æggehviderne helt stive i en separat skål. Pisk nu æggeblommer, vanilje og sukker i en skål, til det er en det har en konsistens af en æggesnaps.

Nu vender du mascarponen forsigtigt i. Herefter vender du en grydeskefuld æggehvide i og derefter resten af æggehviden forsigtigt. Æggehviderne må ikke røres “flade”.

I en tredje skål blander du espresso med Amaretto. Dyp ladyfingers i væden, men pas på du ikke lader dem suge for meget; de skal bare lige have smag.

Nu fordeles lidt af din færdige creme i et lille fad (jeg brugte et på ca. 20x20cm og læg derefter en række dyppede ladyfingers. Skær dem gerne så de passer langs hele bunden. Sådan fortsætter du og afslutter med et lag creme.

Stil i køleskabet minimum 4 timer. (Jeg laver altid min om morgenen).

Til servering: Drys kakao ud over toppen med en fin si og sérver med en god kop kaffe.

Velbekomme e benvenuti!

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *