Italiensk mad er altid en sjælevarmer hos mig. Det er ægte comfy-food! Denne ret er tilmed så nem at lave til hele familien, og det hele tager kun 30 min.

Til 4 personer skal du bruge:

Kødboller:

500 gr oksekød/fars

1 dl rasp

1 fed hvidløg

2 æg

1 tsk tørret oregano

50 gr revet parmesan

salt/peber

olivenolie til stegning

Tomatsauce:

2 dåser hakkede tomater

1 løg

2 fed hvidløg

1 dl vand

1 tsk tørret oregano

1 håndfuld finthakket, frisk basilikum

50 gr revet parmesan

1 bouillonterning (grøntsag)

1 spsk balsamico

How to:

Rør farsen godt sammen og rul den til lige store kødboller. Jeg fik 12 store kødboller ud af denne portion. Steg dem på en pande i olivenolie.

Når kødbollerne er næsten færdige, tager du dem af panden, og på en tallerken, imens du laver tomatsovsen på samme pande. Der skal lidt mere olivenolie på panden, sammen med løg, hvidløg og tørret oregano. Når disse er blancherede, kommer du de øvrige ingredienser i.

Lad tomatsovsen komme op på simrestadiet, og kom så kødbollerne i, og lad den simre cirka 10 min mere. Imens dette sker, kan du koge pastaen.

Jeg brugte den italienske pasta Flaminio, der er håndlavet, 100% italiensk hvede og uden konserveringsmidler/farvestoffer.

Smag til med salt og peber – anret, riv frisk parmesan ud over hele herligheden og servér!

Velbekomme!

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *