Biscotti – eller små kager med mandel. Kald dem, hvad du vil. Éen ting er sikkert: De er fantastiske til kaffen! Denne udgave er lavet med et twist til jul med varme krydderier, appelsin og tranebær. Den originale opskrift, finder du her.

Her får du opskriften på mine “jule biscotti” · ca. 24 stk:

2 æg til dejen

1 æg til pensling

150 gr sukker

50 gr smeltet, afkølet smør

1 tsk vaniljesukker

1 tsk kardemomme

1 tsk stødt nellike

revet skal fra 1 appelsin [en der ikke er sprøjtet]

100 gr friske eller tørrede tranebær

150 gr mandler 

250 gr hvedemel

1 tsk bagepulver 

0,5 tsk salt

How to:

Smelt smør, lad det køle af. Pisk æg, sukker og krydderier til du får en luftig konsistens – som æggesnaps. Vend derefter den afkølede smør i og bagepulver. Vend så hvedemelet og saltet i og til sidst samler du dejen og kommer revet appelsinskal, tranebær og mandlerne i. Tranebær og mandler kan med fordel hakkes groft i en minihakker.

Del dejen i to. Den vil klistre lidt, og du kan bruge lidt mel til at lave to aflange “flade brød” med. De skal cirka være 8 cm i bredden. Jeg former mine på en bageplade beklædt med bagepapir. 

Pensl nu med æg og bag dine biscotti første gang i 25 minutter ved 175 gr varmluft. Tag dem ud af ovnen og lad dem køle 2 minutter, inden du skærer dem ud. Skær dem ud i cirka 1-1,5 cm tykkelse og “vend dem” så de ligger ned. Bag dem nu en sidste gang i 15 minutter ved 175 gr varmluft til de er gyldne og sprøde.

Lad dem afkøle helt, før du lægger dem i en lufttæt beholder/glas. 

Tip! De er geniale som værtindegave i et smukt glas.

Velbekomme – og husk en stor kop kaffe!

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *