Hvem elsker ikke suppe? Og græskar? Om vinteren? Denne opskrift er ret basal i mit køkken, når jeg laver suppe til mig selv. Jeg bruger ofte suppe som mellemmåltid på kolde hverdage. Du kan nemt skifte Hokkaido ud med andre typer græskar i denne opskrift.

Her får du opskriften på min Hokkaidosuppe · ca. 6 portioner:

1 Hokkaido græskar

400 ml kokosmælk light

2 cm frisk ingefær {eller 2 tsk stødt ingefær}

1 grøntsags boullionterning2 løg

2 fed hvidløg

2 tsk tørrede chiliflager {Urtekram}

2 tsk karry

1 tsk spidskommen

Frisk timian

salt og friskkværnet peber

1 spsk Olivenolie

Topping: Jeg har toppet min suppe med rød frisk chili, frisk koriander & kylling for god proteinkilde.

• Jeg får 6 portioner ud af min opskrift og hvér portion har under 100 kcal {uden kylling}.

How to:

Fjern kerner og skræl dit græskar. Skær det i mindre tern {det gør det nemmere med stavblenderen}. Hak løg, ingefær og hvidløg i grove tern. Svits græskar, løg, hvidløg, ingefær og alle tørre ingredienser i 5 minutter i 1 spsk olivenolie. 

Tilsæt nu vand liiiige før det hele er dækket, hellere for lidt end for meget, smid bouillonterning samt frisk timian i og bring så i kog. Lad suppen simre i 25 minutter. 

Tag suppen af varmen, fjern timian, brug en stavblender og blend til lind konsistens. Tilbage på varmen tilsætter du kokosmælk og giver suppen yderligere 10 minutter. 

Smag nu til med salt og peber. Jeg synes, at denne suppe kan klare en masse friskkværnet peber. 

Tip! Du kan med lethed fryse suppen portionsvis. 

Ekstra tip! Find min opskrift på hel kylling i ovn hér.

Velbekomme!

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *