Kanelkage er en ægte oldschool klassiker – og så er den super nem at lave. Den cremede kaffeglasur på toppen får kagen til at nå de helt rigtige hygge-højder.
Du får her opskriften på min “Kanelkage”:
Kagedej:
500 ml el. 5 dl kærnemælk [eller tykmælk]
300 gr rørsukker
100 gr brun farin
2 tsk vaniljesukker eller kornene fra 1 vaniljestang
5 tsk stødt kanel
1 tsk stødt kardemomme
2 tsk natron
150 gr smør
400 gr hvedemel
Kaffeglasur:
5 spsk espresso
250 gr flormelis
1 spsk kakaopulver [til bagning]
1 tsk vaniljesukker
50 gr smør
1 knivspids salt
How to:
Kagedej: Start med at smelte din smør i en gryde. Rør det sammen med sukker i en skål. Tilsæt kærnemælk og rør godt. Herefter blander du de tørre ingredienser og vender i den våde blanding.
Dejen her matcher min bradepande i stål, fra IKEA, perfekt. Størrelsen er 34 cm x 24 cm.
Bag din kage ved 200 gr varmluft i ca. 30 minutter til den er gylden og en tandstik-test afslører, at dejen ikke hænger fast.
Kaffeglasur: Denne er super nem! Alle ingredienser kommes i en lille gryde og mikses godt over middel varme på komfuret. Lad kaffeglasur og kage køle helt af, før du kommer den på kagen.
Velbekomme!
Tip! Opbevares ved stuetemperatur. Kagen kan fryses!