
Hvem elsker ikke kardemomme? Denne version er uartig, på den helt rigtige måde, så giv den et skud, når du skal i sving med kardemommen i det søde køkken.
Tip! Køb gerne de hele kardemommekapsler, og kværn dem i en morter. Så får du altså en helt magisk smag til dit bagværk.
Tip nr. 2! Vælg en bage hvedemel, da den er højere på protein og giver den bedste gærdej.
[Cirka 15 stk]
Gærdej:
25 gr gær
550 gr bage hvedemel
1 æg
2,5 dl sødmælk
100 gr sukker
2 tsk kardemomme
100 gr blødt smør
1 nip salt
Remonce:
100 gr brun farin
100 gr sukker
100 gr blødt smør
1 spsk hvedemel
1 tsk vaniljesukker
2 tsk kardemomme
Topping:
50 gr smeltet smør
sukker

How to:
Gærdej: Lun mælken, til den lige akkurat er fingervarm, og rør gæren ud heri. Tilsæt sukker, æg og kardemomme og rør det godt ud i mælken. Tilsæt nu hvedemel af 2 omgange, hvor du ælter dejen godt i hvér omgang. Jeg bruger en røremaskine. Vær forsigtig med melet, for det er ikke sikkert, at du skal bruge det hele.
Tilsæt til sidst salt og ælt dejen i cirka 10 minutter, til den skinner og slipper skålens kanter. Tilsæt smør i små portioner og ælt, til dejen igen er skinnende.
Dæk dejen med et rent viskestykke og lad den hæve i 1 time. Når den er hævet færdig, slår du den ned og ruller den ud i et rektangel på et meldrysset bord.
Remonce: Rør alle ingredienser sammen og fordel i et jævn lag på den udrullede dej. Det er meningen, at den skal være en anelse tør, men jeg bruger altid en palet, der gør det nemmere at fordele den på dejen.
Topping: Smelt smør og lad det køle af. Kom sukker i en skål, så du kan vende kringlerne deri.
Fold 1/3 af dejen ind over sig selv, og så den sidste 1/3 – så du ender med 3 lag. Rul let på dejen med en kagerulle, så den bliver længere, ligesom dine strimler også bliver det. Sno, fold som en kringle, og læg kringlerne på en bageplade med bagepapir. Lad kringlerne efterhæve i 1 time under viskestykket igen.
Bag dem i en forvarmet ovn, uden varmluft, ved 210 grader i 15 minutter.
Pensl kringlerne med den smeltede smør direkte fra ovnen, så de ikke sætter sig i den overskydende remonce på bagepladen, og rul dem i sukker. Lad dem køle af på en rist med bagepapir.
Velbekomme!
