Der er intet mere lækkert, end at have kimchi stående i køleskabet til simreretterne, fisken, kyllingen, grisen, sandwichen eller som tilbehør!

Du får her opskriften på den letteste opskrift på kimchi – ever!

Du skal bruge:

1 stort sylteglas [2 liter]

1 sæt engangshandsker

1,5 dl salt

1 stort kinakål [grove tern]

1 stor kinaradise [aflange, tynde strimler]

1 bundt forårsløg [aflange, flækkede strimler]

1 pære skrællet, uden kerner [gerne dashi pære]

5 fed hvidløg

50 gr ingefær [skrællet]

1 dl sukker

2 dl fiskesauce

2 dl Gochugaru [koreansk chili, fåes hos din asiatiske købmand]


How to:
Rens kinakål, fjern stilk og hak i grove tern, der er lige til en nem bid – eller et greb med et par spisepinde. Skyl godt, dræn vand og vend kinakål i grundigt i saltet. Lad det trække i 2 timer. Der vil ske det, at kålen nedbrydes, bliver mushy og saltet – der alt sammen gavner fermenteringen. Skyl igen for salt, dræn og kom det i en stor skål sammen med de snittede forårsløg og kinaradisen.

Find din minihakker frem og kom hvidløg, pære, ingefær, sukker, Gochugaru og fiskesauce deri. Blend godt. Smag til med fiskesauce, ingefær og hvidløg. Jeg er selv til meget af det hele!Er konsistensen for tør, spæd da op med lidt koldt vand.

På med handskerne og gnub kinakål, forårsløg og kinaradise godt ind i din kimchibase. Af med handskerne og ned i et rent, skoldet sylteglas – med hjælp fra en tang (det sparer lidt svineri). Sørg for at alle grøntsager er dækket af saucen i sylteglasset.

Lad din kimchi fermentere i sylteglasset på køkkenbordet (ikke i direkte sol) i 2-3 dage. Let låget et par gange om dagen for at tage lidt af trykket fra fermenteringen. Det er en fornøjelse at dufte og følge udviklingen.
Efter 2-3 dage [eller længere] kan du sætte din kimchi i køleskabet og bruge af den, som du vil.

TIP! Gulerødder er der mange der foretrækker i deres kimchi, pga. sødmen til chilien. Jeg er mest til en kimchi uden – men nu er tippet videregivet. Den skal blot skrælles og skæres i tynde strimler som med kinaradisen.

Velbekomme!

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *