“Stir fry” er altså en af mine favoritter. Denne ret er fuld af smag, og den aromatiske thai basilikum tager oplevelsen til nye højder.

Du får her opskriften på min asiatiske stir fry med “kylling med thai basilikum og pak choi”.

[Til 2 personer].

400 gr kylling

3 dl jasmin ris

2 pak choi [fåes hos din asiatiske købmand]

thai basilikum [fåes hos din asiatiske købmand]

0,5 dl fish sauce

0,5 dl oyster sauce

0,5 dl sød soya [fx ketjap manis]

1 spsk sukker

1 tsk maizena

2 hvide løg, skåret i både

olivenolie

salt/peber

How to:

Sæt dine ris til at koge. Dobbelt vand til mængden af ris.

Rengør og hak din kylling. Jeg elsker at bruge lår eller bryst med skind. I en skål blander du nu fish sauce, oyster sauce, sød soya, maizena og sukker. Start med at give dine løg en tur på panden, på høj varme, med lidt olivenolie, salt og peber. Stir fry skal være på høj varme – og du skal være over det hele tiden.

Efter 3-4 minutter tilsætter du din hakkede kylling, og steger den af et par minutter sammen med dine løg. Tilsæt nu blandingen og vend det hele godt. Halvér dine pak choi og kom dem i herligheden, sammen med en masse blade af thai basilikum.

Giv det hele 10 minutter og servér over de færdige ris.

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *