FullSizeRender[2]

Risengrød behøver ikke være “full-fat” sødmælk. Slet ikke hvis du er laktoseintolerant, eller har irritabel tyktarm. Det kan sagtens lade sig gøre at lave en lækker risengrød uden laktose.

Du skal bruge:

2,5 dl grødris

1,5 liter laktosefri mælk

1 stang vanilje

evt. en knivspids salt

Og der skal vitterligt ikke bruges mere! Jeg salter ikke min risengrød (det står Jer frit for), men til gengæld kan jeg ikke få nok vanilje. Jeg splitter blot vaniljestangen og lader den simre med, når risene kommes i.

FullSizeRender[3]

Sådan gør du:

Bring mælken i kog.

Tilsæt ris. Rør rundt. Bring i kog igen.

Skru ned for temperaturen, så grøden simrer.

Hold øje med den under låg, og rør jævnligt.

Tilberedningstid: Ca. 45 min.

Da mælken er meget lav på fedt, skal du sørge for at røre godt og ikke være for voldsom med varmen. Grøden må IKKE koge – ellers brænder du den på.

FullSizeRender

Top din laktosefri risengrød af med øko. kanel og hakkede mandler. (Du kan også hakke tørrede abrikoser eller dadler – det smager også fantastisk dertil. Jeg nægter at bruge raffineret sukker oven på min risengrød – og den smager mindst lige så fabelagtigt med en god kvalitet kanel på toppen!

TIP: Al slags mælk kan i princippet bruges – du skal blot være over den!

Jeg håber, at I får en dejlig dag derude!

XOXO

Indlægget er ikke sponsoreret.

FullSizeRender[1]

2 tanker om “Mama Brown’s Laktosefri [sukkerfri] Risengrød”

  1. Jeg laver min risengrød på soyamælk – jeg har også en gang for mange år siden kogt den på rismælk. Når jeg har tiden, kommer grøden altid i “hø-kasse”. Jeg syntes den er bedst efter mange timer 😉 Og hey så spare man da også lidt strøm. /Camilla – http://Cfashion.dk/

  2. Jeg er slet ikke til soyamælk, eller rismælk (meget soya skal man passe på med som kvinde), jeg vil have en rigtig risengrød, og det er det, jeg gør med bloggen her. Laver originalretter om til sundere udgaver – så tæt på originalen som muligt 😉 /Linda

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *