Hvis du elsker krydret chutney, så skal du prøve denne opskrift. Den er perfekt krydret med et hint af chili og sødme på samme tid.

Du får her opskriften på min “Mango Chutney”:

Opskriften giver 1 glas. Du fordobler blot opskriften for flere glas:

1 moden mango, skåret i tern

1 rødløg, hakket i fine tern

1 gul chili, skåret i fine tern

1 rød chili, skåret i fine tern

3 hele kardemommekapsler

2 cm revet ingefær

1 fed hvidløg, skåret i fine tern

1 kanelstang

150 gr rørsukker

0,5 dl eddike

1 dl vand

salt/peber

How to:

Tip! Jeg har udviklet min opskrift uden rød peber, da det er en personlig præference. Du kan sagtens tilføje 1 rød peber, skåret i fine tern.

Kog alle ingredienser op under låg. Fjern låget og lad det simre til det tykner. Husk at skolde dine sylteglas, før du kommer din nylavede chutney på glas. Den kan holde sig længe i køleskabet, faktisk flere måneder, hvis du sørger for, at dit sylteglas er rent, og du altid bruger en ren ske at tage med.

Brug den som smagsgiver i retter, perfekt som tilbehør til karryretter – eller til ostebordet.

Velbekomme!

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *