
Moules Marinières er en fantastisk hovedret til enhver gæst, hvis man holder af muslinger. Flødens fedme, hvidvinens syre, friskheden fra krydderurterne, muslingernes tekstur vil kilde dine smagsløg.
Du får her min opskrift på Moules Marinières til 2 personer:
1 kg blåmuslinger
4 dl piskefløde 38%
50 gr smør
2 fed hvidløg
4 stk skalotteløg
4 gulerødder
4 dl tør hvidvin
frisk timian
frisk bredbladet persille
salt/peber
frisk citron til servering
How to:
Vask og rens dine blåmuslinger under rindende vand. Er nogle af dem åbne, banker du dem let på bordpladen, og lukker de sig ikke, kasseres disse. Gulerødder, skalotteløg og hvidløg hakkes og sauteres i smør, og et godt skvæt olivenolie, i gryden i 5 min. Tilsæt så hvidvin, blåmuslinger, timian og lad dem dampe under låg i 5-6 min. til de har åbnet sig. Ryst gryden et par gange imens.
Anret muslingerne i 2 dybe skåle. Kog imens suppen ind i gryden, hvor du tilsætter piskefløden, og smager til med citron, salt og peber. Kog suppen op og hæld den over muslingerne. Top af med bredbladet persille og mere frisk citron.
Servér evt. godt brød til – det er lækkert at dyppe i saucen.
Velbekomme!