
Galette er rustikt, og det holder jeg meget af. Mulighederne er uendelige, og både store og små kan være med, når den skal spises. Du får her opskriften på endnu en galette, der gør glad i smag, saft og kraft – og så er den super nem at lave. Find mine andre opskrifter på “Galette” lige her.
Opskrift på “Tomat Galette”:
Tærtedej:
125 gr hvedemel
50 gr grahamsmel
100 gr koldt smør
2 spsk vand
1 æggeblomme til pensling
Fyld:
2 røde bøffeltomater
2 grønne bøffeltomater
100 gr revet parmesan
150 gr flødeost naturel
frisk thai basilikum [det er meget aromatisk, men kommer du ikke forbi en kinesisk købmand, kan normal basilikum sagtens bruges]
salt/peber
How to:
Smuldr det kolde smør i melet, saml dejen med vandet og ælt endelig ikke for meget.
Rul din tærtedej ud i en cirkel på et stykke bagepapir.
Smør nu din flødeost på midten og lad 2 cm være langs kanten. Læg dine tomatskiver på, drys med revet parmesan, flagesalt og friskkværnet peber og vend kanterne op over tomaterne. Pensl kanterne med æggeblomme. Bag nu din tomat galette til den er gylden og fast: Den skal have cirka 25 minutter ved 175 grader varmluft.
Servér straks med den friske basilikum på toppen.
Velbekomme!
