Elsker du østers? Så læs lige med i mit første indlæg om de dejlige banditter!

Jeg har elsket fisk og skaldyr lige siden jeg kan huske – og især østers er blevet min helt store last de sidste par år. I dette indlæg vil jeg fortælle lidt om 2 kombinationer, som jeg elsker, og måske du kan blive inspireret til at prøve selv?

Dette indlæg handler om ferske østers – altså østers der ikke er tilberedt over varme. Det andet skal jeg nok komme ind på i et senere indlæg!

Mange er bange for at tilberede østers selv – men når først man har prøvet éen gang, vil det blive en leg, som du ser frem til! Dét gør jeg! Det er fantastisk spændende at få “skovlen” under skallen, og komme ind til skatten i midten. Østers er et skaldyr – det ligner nærmest store, smukke “blade” når du først åbner for herligheden.

How to?

Den dybe ende skal vende nedad – og du skal bruge en østerskniv til at løsne “hængslet” i bunden af den. Brug gerne et viskestykke, eller østersholder, så du ikke kommer galt afsted. Pres ned til du mærker den slipper, i et fast tryk. Jeg kører kniven let rundt, når den løsnes, bare lige i kanten, for at være sikker på at skallen ikke beskadiges. Skær nu din østers fri af den øverste skal, og rens den for små skaller, hvis der er nogen. 

Anret nu på østerstallerken – eller en dyb, smuk skål med masser af isterninger og lad det sjove begynde: Toppings!

Mine favoritter, som ses på billedet:

  1. Citronsaft, finthakket skallotteløg, tabasco og sort peber.
  2. Kaviar, citronsaft og evt et dryp vodka eller champagne.

Der er uendeligt mange muligheder, og jeg skal nok vise Jer flere.

On the side:

Blinis med creme fraiche, dild [eller purløg] og skalotteløg.

Velbekomme!

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *