Jeg var så heldig, at få fingrene i lækre, store Limfjordsøsters. De er meget kødfulde, faste i kødet og med en intens mineralsk smag, og de er enten sødmefulde eller nøddeagtige i smagen – afhængigt af årstiden.

Jeg havde sådan lyst til at nyde dem ferske – uden for mange dikkedarer. Så mit råd til en nem, enkel omgang østers, uden du skal opfinde den dybe tallerken er: Frisk citron og Tabasco. Det går fantastisk sammen med champagne, eller iskold vodka og kaviar.

Hvordan åbner du dine østers?

How to?

Den dybe ende skal vende nedad – og du skal bruge en østerskniv til at løsne “hængslet” i bunden af den. Brug gerne et viskestykke, eller østersholder, så du ikke kommer galt afsted. Pres ned til du mærker den slipper, i et fast tryk. Jeg kører kniven let rundt, når den løsnes, bare lige i kanten, for at være sikker på at skallen ikke beskadiges. Skær nu din østers fri af den øverste skal, og rens den for små skaller, hvis der er nogen. 

Champagne på abonnement? Hér er det en lækker champagne fra huset Chaudron, leveret af Champagnekassen. [reklame]

Østers skal ikke være et kæmpe arbejde – jeg nyder dem gerne om fredagen til et godt glas bobler. Det er den dejligste hygge til din weekend.

Velbekomme!

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *