IMG_5585

En hyggelig aften, med pigerne, kan sagtens være forkælende OG sund. Jeg er kæmpe fan af kokosmælk som “sauce”, og den her ret slår stiletterne væk under enhver kvinde med hang til “de gode ting i livet”. Ved I hvad det bedste er? At denne ret kan nydes med god samvittighed!

Jeg var så heldig en kartoffel, at min veninde leverede friskplukkede kantareller hos mig. What to do? Make the very best of it!

FullSizeRender

FullSizeRender[1]

Du skal bruge:

Til 2 personer:

Nedenstående må ALTID gerne være økologisk!

1 ds kokosmælk

300 gr kantareller

500 gr baconstykke [gerne røget fra slagteren]

1 courgette

1 bundt grønne asparges

1 dl grøntsagsbuillon

1 spsk Maizena [majs-stivelse]

1 bundt skalotteløg

God kvalitet salt & peber

Sørg for at dit bacon er af HØJ kvalitet. Ikke “færdige tern”. Investér i et rigtig lækkert stykke uden alt for meget “fedtkant” – det skal bære retten. Puds dit bacon stykke for øverste, hårde kant og skær i rustikke tern. Hak løg groft – det må gerne være lidt “ufint” landmads-ish. Så på panden med de par ting, sammen med salt, peber og bouillon.

Imens: Kantarellerne er altid gode at få renset inden madlavningen sættes i gang, de skal blot være “klar”. Courgetten har jeg blot “skrællet” med en kartoffelskræller, så den kan anvendes som grøntsagspasta, hvilket virker lige så fint som en dyrere “Spirelli”. Den skal blot have 2 minutter i kogende vand, når din pande med sauce er klar!

Når bacon, løg og krydderier har stået i ca. 10 min tilføjer du kokosmælken. Når denne er vendt godt rundt, tilsætter du Maizena. Maizena tykner saucen, og gør den fuldstændig ligesom almindelig sauce, bare uden fløden og den dårlige samvittighed.

Når saucen er tyknet og der er smagt til med salt og peber, cirka 15-20 min efter, smider du kantarellerne på i 4-5 min, og herefter koger du grøntsagsspaghettien. Imens du anretter herligheden, blancherer du lige de grønne asparges. De er fantastiske til retten, så du kommer rundt om smagsnuancerne, og geniale som “ekstra on-the-side”.

FullSizeRender[4]

FullSizeRender[3]

Denne ret er perfekt til en tøsemiddag, eller hvis du har en mandsling, der også elsker at udforske det sunde madunivers! Og jeg lyver ikke, når jeg siger, at denne ret smager bedre, og føles bedre i maven, end den vildeste “Brændende Kærlighed” der findes!

Enjoy!

XOXO

FullSizeRender[2]

2 tanker om “Mama Brown’s Paleo Kantareller i Kokos”

  1. Jeg bryder mig desværre ikke om svampe, selvom kantareller er noget så smukke. Men de kan jo udelades. Det ser i hvert fald mega lækkert ud 😊 Rigtig godt forlænget weekend og tur, smukke <3

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *