Pavlova er den skønneste dessert efter en solid middag – eller som eftermiddagshygge på en dag med rigtig god tid. Top den af med sæsonens guf, fx friske bær, eller som på billedet: Knuste fugleæg med frisk passionsfrugt og mynte. Pavlova er skøn og tidsbesparende, så du får mest tid med dine gæster, da du kan forberede marengsbunden og vaniljecremen på forhånd – og blot skal samle herligheden, når det bliver Pavlova-tid.

Du får her opskriften på min “Pavlova med vaniljecreme”:

Til 6 personer:

Marengs:

3 æggehvider

200 gr flormelis

0,5 tsk æblecidereddike

Vaniljecreme:

2,5 dl fløde

1 dl creme fraiche 38%

2 tsk vaniljesukker eller korn fra 1 hel vaniljestang

4 spsk flormelis

How to:

Marengsbund: Start med at tænde ovnen, så den er klar til din marengs straks, at du er klar med den. Du skal tænde den på 150 grader varmluft. Pisk nu dine æggehvider og æblecidereddike med halvdelen af din flormelis til luftig skum. Tilsæt den sidste halvdel flormelis og pisk til hele massen er stift og danner fine “toppe”, når du hiver op i din skum.

Forbered en bageplade beklædt med bagepapir. Drys lidt flormelis gennem en si, så den danner en cirkel på 20-22 cm på bagepapiret. Fordel din marengs ovenpå, i en cirkel, og form en fordybning i midten til fyldet. Bag den i 40 minutter og lad den køle af i ovnen.

Husk, at marengsbunden skal være helt afkølet, før du fylder den med vaniljecreme og topping!

Vaniljecreme: Pisk fløden til let skum og vend din creme fraiche i. Tilsæt vanilje og flormelis og vend det rundt. Det kan sagtens stå på køl, til du er klar til at servere kagen om aftenen.

Servér din Pavlova på et flot fad, fordel din vaniljecreme og top af med lige dét, du ønsker. Jeg serverede denne Pavlova i Påsken på Langfredag, hvorfor jeg valgte “Fugleæg” som topping – og den var et kæmpe hit!

Velbekomme!

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *