Pizza er bare éen af de typer spise, som man elsker året rundt. Det bedste er, at der findes utallige varianter – kun fantasien sætter grænser! Denne variant med masser af ost, masser af friskkværnet peber og et saftigt, blødende æg i midten – den må du prøve, hvis du ikke allerede kender den, og hvis du elsker ost!

Pecorino, som bruges på Pizza Cacio é Pepe er lavet på fåremælk, og den giver en helt formidabel smag i sin helt egen symbiose med mascarponen og mozzarellaen.

Til 2 stk Pizza Cacio é Pepe skal du bruge:

Pizzadej:

2 dl lunken vand

25 gr gær

1 tsk salt

1 tsk sukker

150 gr durummel

200 gr hvedemel eller tipo 00

2 spsk olivenolie

Fyld:

2 æg fra en høne, der er rigtig glad [se lige farven på min blomme!]

400 gr mozzarella

200 gr mascarpone

400 gr pecorino

salt/peber

How to:

Pizzadejen starter du med. Hæld vandet op i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt salt og sukker. Tilfør olivenolie og derefter mel lidt efter lidt, til du har en smidig dej. Lad nu dejen hæve i 1,5-2 timer. 

Når dejen er færdig med at hæve, deler du den i to. Udrul disse på hver deres stykke bagepapir. 

Smør nu mascarpone på bundene, og fordel skiver af din mozzarella ovenpå. Lad midten være fri. Fordel den revne Pecorino ovenpå. I din fordybning i midten slår du 1 æg ud på hver pizza. Giv dine pizzaer et skvæt god olivenolie, flagesalt og kværnet peber til sidst. 

Du kan bage dine pizzaer på grill eller i ovn. I en forvarmet ovn skal de have 15 minutter ved 200 gr varmluft til bunden er sprød og gylden og ægget fast i æggehviden. Tag dine pizzaer ud af ovnen, og servér dem med mere friskkværnet peber og et godt glas vin.

Velbekomme!

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *