Pizza er rart. Pizza med stenbiderrogn er rarest! Denne pizza går fænomenalt til et godt glas bobler [gerne en blanc de blancs] eller en lækker, tør hvidvin.

Til 2 stk Pizza med stenbiderrogn skal du bruge:

Pizzadej:

2 dl lunken vand

25 gr gær

1 tsk salt

1 tsk sukker

150 gr durummel

200 gr hvedemel eller tipo 00

2 spsk olivenolie

Fyld:

200 gr flødeost

80 gr stenbiderrogn

1 rødløg

400 gr kartofler i skiver

frisk dild

creme fraiche, frisk citron og olivenolie til topping

How to:

Pizzadejen starter du med. Hæld vandet op i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt salt og sukker. Tilfør olivenolie og derefter mel lidt efter lidt, til du har en smidig dej. Lad nu dejen hæve i 1,5-2 timer.

Når dejen er færdig med at hæve, deler du den i to. Udrul disse på hver deres stykke bagepapir.

Smør nu flødeosten på bundene, og fordel dine kartoffelskiver ovenpå. Giv dine pizzaer et skvæt god olivenolie, flagesalt og kværnet peber.

Du kan bage dine pizzaer på grill eller i ovn. I en forvarmet ovn skal de have 10 minutter ved 250 gr varmluft til bunden er sprød og gylden. Tag dine pizzaer ud af ovnen, og lad dem køle lidt af, så de ikke er rygende varme.

Nu starter det sjove ……

Rør dine stenbiderrogn op med lidt citron, salt og peber. Fordel det finthakkede rødløg oven på pizzaerne, og fordel herefter stenbiderrogn med en teske. Top af med endnu et skvæt olivenolie, salt, peber og frisk dild.

Servér med en skål cremefraiche on the side.

Velbekomme!

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *