Findes der noget bedre end masser af ost og chorizo – og brød med sprød skorpe? Jeg har fortolket pizzaen i et lækkert pull-apart-brød – et brød, der er perfekt til dit tapasbord, eller til ungernes helt store fornøjelse, når der skal kræses lidt ekstra for dem. Det himmelske i at “rykke” dette brød fra hinanden, fornægter sig nemlig ikke.

Du får her opskriften til 1 stk. [Nok til 4 personer]:

50 gr gær

4 dl lunken vand

1 spsk sirup eller rørsukker

1 spsk tørret oregano

500 gr hvedemel

1 tsk salt

200 gr ost i skiver

80-90 gr chorizo i skiver

1 æg til pensling

How to:

Opløs gær i den lunkne vand. Tilsæt sirup og oregano og rør rundt. Når du har tilsat lidt hvedemel, tilsætter du også salt. Spæd til med hvedemel til dejen er fin og fast, uden at klistre. Ælt den godt og lad den hæve et lunt sted i 45 minutter med et klæde over.

Rul nu dejen ud i et rektangel og skær den ud i 8 kvadrater. Jeg skærer siderne til, så der ikke er ujævne kanter. Find en brødform frem på ca. 30 x 15 cm og smør den godt med olivenolie. Fold nu hvert kvadrat på midten og stil det med den åbne side “opad”; fortsæt til din brødform er fuld. Pensl til sidst med æg og bag brødet i en forvarmet ovn, i ca. 40 minutter, ved 180 gr varmluft.

Husk! Alle ovne er forskellige: Brødet skal lyde “hult” og have en gylden skorpe.

Servér straks fra ovnen, midt på bordet, og træk det fra hinanden!

Velbekomme!

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *