
Hvem elsker ikke blinis med rogn, creme fraiche, dild og spæde rødløg? Dét gør jeg! Hér har jeg leget lidt med klassikeren blinis, og jeg har fortolket det i en vaffel med ricotta – det italienske svar på rendyrket guddommelighed. Disse ricotta vafler er perfekte som forret – eller en velfortjent snack!
For at få 4 store vafler skal du bruge:
Topping:
50 gr stenbiderrogn
creme fraiche
frisk dild
rødløg
Dej:
2 æg
1,5 dl hvedemel
2 spsk god olivenolie
1 dl mælk
150 gr ricotta
1 tsk bagepulver
godt med salt/peber
How to:
Pisk æg, smør og tilsæt mælken – så ricotta, som skal piskes helt lind, før du tilsætter mel, krydderier og olien. Dejen skal være lind – hverken for fast eller for flydende. Er den for fast, kan du tilsætte 1 spsk mælk. Jeg bruger et vaffeljern, der laver firkantede vafler, men du kan sagtens bruge et almindeligt vaffeljern.
Bag din vaffel til den er smuk og gylden. Top af med frisk creme fraiche, rødløg, rogn og dild.
Velbekomme!