
Ohøj, for en lækkerbidsken! Rimmet kammusling er perfekt som “hjemme-gourmet”, når du skal have gæster. Retten hér er tilmed let at lave – og smagen er to die for!
At “rimme” betyder at sukker-salte noget – råt.
[2 personer]
6 bæredygtige kammuslinger
1 økologisk agurk
60 gr bæredygtig ørredrogn eller löjrom
2 stk lime
sukker
salt
olivenolie
dild
evt. godt brød på siden

How to:
Jeg kan bedst lide at bruge kammuslinger fra frost, når jeg ikke skal tilberede dem med varme, da jeg ikke lige har dem frisk fra havet hér. Tø dem op, og dup dem tørre med et stykke køkkenrulle. Vend dem i salt og sukker og lad dem trække i køleskabet i 2 timer.
Pres agurken gennem en juicer, og har du ikke sådan en, kan du rive den på et råkostjern, mase saften gennem et kaffefilter og si væsken bagefter, så du ikke får små stykker agurk med i retten.
Pres også 1 lime og gem saften i en lille skål sammen med 1 spsk olivenolie.
Når dine kammuslinger har trukket på køl, skyller du dem og dupper dem tørre igen. Skær dem i skiver på den brede led på cirka 0,5 cm – forsigtigt.
Anret: Skiver af kammuslinger fordeles i en dyb tallerken, og med en spiseske fordeler du agurkesaften. Brug en teske til at fordele din lime/olivenolie, så du laver små prikker i agurkesaften. Fordel også ørredrogn på kammuslingerne med en teske, riv frisk limeskal ud over hele retten – og fordel buketter af frisk dild som vist på billedet. Nydes bedst med godt brød og iskold hvidvin.
Velbekomme!
