
Sake er mere, end du tror! Meget mere!
Sake har en lav mængde af jern og svovloxider, hvorfor fisk er et perfekt match, da smagen bliver ekstra ren, og sake vil derfor fremhæve smagen i din ret med fisk. Kort og godt: Sake giver simpelthen en ekstra dimension til smagsoplevelsen.
Hér får du lidt inspiration til snacks og cocktails til dit nytår, lavet i samarbejde med SushiMania. [Reklame]
Opskrift 1:
Østers og Gold Kaviar med Yuzu cocktail.
Yuzu cocktail, 1 stk:
60 ml Yuzu sake [købt hos SushiMania]
1 dråbe vanilje ekstrakt
5 ml sukkersirup
danskvand
Pynt: Frisk koriander.
How to: Mix med en røreske og brug masser af is.
Østers med Gold Kaviar:
6 stk franske “Fine de Claire” østers
30 gr Gold Kaviar
Åbning af østers: Den dybe ende skal vende nedad – og du skal bruge en østerskniv til at løsne “hængslet i bunden af den. Brug gerne et viskestykke, eller en østersholder, så du undgår at komme galt afsted. Pres ned, til du mærker den slipper, i et fast tryk.
Anret: De åbnede østers anrettes på et fad med is. Nyd kaviar på toppen af dine østers.

Opskrift 2:
Ceviche og Sake Gimlet cocktail.
Sake Gimlet, 1 stk:
60 ml Jitsuraku sake [købt hos SushiMania]
10 ml frisk lime juice
Pynt: Lime i skiver
How to: Mix med en røreske og brug rigeligt med is.
Ceviche:
200 gr pighvar
3 lime
1 citron
100 gr mango, skåret i tern
100 gr kinaradise, skåret i tern
1 gul chili, skåret i fine skiver
1 grøn chili, skåret i fine skiver
olivenolie
salt/peber
karse
Husk: Din fisk skal være frosset ned i 24 timer, før du anvender den til ceviche.
How to: Skær pighvar i tern og læg i en skål med saften fra 1 lime og 1 citron og sæt på køl i 1 time.
Forbered dine grøntsager imens: Chilier snittes i fine skiver, mango og kinaradise skæres i tern.
Når fisken har trukket på køl, tilsættes alle ingredienser til fisken, og der smages til med salt, peber og olivenolie.
Anret med frisk karse og friskkværnet peber.
Velbekomme – og godt nytår!
[Indlægget er lavet i samarbejde med SushiMania – reklame]