
Hvem elsker ikke en karryret, der varmer helt ind i sjælen? Prøv min vegetariske udgave med sød kartoffel og kikærter.
Jeg lover, at den hér går rent hjem, når humøret siger “simremad”. Du kan frit tilføje kød til retten, men med både kikærter og nødder, er der fint med proteiner i retten.
[Til 4 personer]
500 gr sød kartoffel
1 dåse med kikærter, forkogte
400 ml kokosmælk, light
400 ml grøntsagsbouillon
1 dåse hakkede tomater
1 tsk rød karrypasta
1 spsk karry
1 tsk spidskommen
1 tsk gurkemeje
1 spsk maizena
2 fed hvidløg
4 skalotteløg
2 spsk smagsneutral olie, fx vindruekerneolie
ristede cashewnødder, saltede
ristede græskarkerner, saltede
forårsløg
Servér med:
Kogte jasminris eller fladbrød

How to:
Skræl de søde kartofler og hak dem i tern. Gør det samme med skalotteløg og knus hvidløgsfed med en hvidløgspresser. Find nu en gryde frem og skru op på middel varme. Start med at riste karrypasta, krydderier, hvidløg, skalotteløg godt af i olien.
Efter 5 minutter tilføjer du de søde kartofler og vender dem godt. Tilsæt så hakkede tomater, grøntsagsbouillon og kokosmælk og lad det hele koge op. Rør din maizena helt ud i en lille sjat koldt vand og tilsæt det først, når retten simrer.
Når de søde kartofler er kogt møre i gryden, tilsætter du kikærterne og varmer det hele godt igennem i 3-4 minutter. Nu er retten klar!
Servér straks med cashewnødder, græskarkerner og forårsløg på toppen – og nykogte ris, eller varmede fladbrød, på siden.
Velbekomme!
