FullSizeRender-4

Gulerod er rig på kalk og kalium, der fremmer kroppens saltbalance, og øger immunforsvaret. Den indeholder også A vitamin, som er en god antioxidant. Det bedste er, at der kun er 41 kcal pr. 100 gram gulerod.

Ligesom rødbeden, kan den smage særdeles kraftigt i en juice, der er friskpresset. Den smager af “rodfrugt”, og derfor skal den have godt selskab, i juiceren, så det også bliver en fornøjelse at drikke.

Ingefær er godt for immunforsvaret, det er godt for maven, og det virker antiinflammatorisk på kroppen. (Inflammation er en betændelsestilstand i kroppens væv, og inflammation indgår i udviklingen af stort set alle velfærdssygdomme).

Citron booster stofskiftet, bekæmper trangen til at småspise, og stopper sult. Citron er fuld af C vitamin, som hjælper med at stå imod de mange forkølelser i vinteren.

Ananas er rig på mangan, et spor mineral, der er nødvendig for din krop til at opbygge knogler og bindevæv (blot éen kop ananas, og den daglige anbefalede mængde er dækket med 73%). Ananas indeholder også bromelin, som ikke bare hjælper med at opløse proteiner – det har også har en antiinflammatorisk effekt, ligesom ingefær.

Sammen udgør de min spicy gulerodsjuice, som jeg er helt vild med:

8 øko gulerødder

1 skive ananas (2 cm i tykkelse)

4 cm ingefær

1 øko citron

Jeg skræller altid mine ingredienser, og jeg bruger øko, hvor det er muligt. Det er svært at finde, især hvis man ikke har tiden til at rende i 4 forskellige supermarkeder. Men gulerod og citron er stort set i alle supermarkeder – øko.

Juicen hældes i et glas, over isterninger, og kan med fordel toppes af med en skefuld cayennepeber.

Jeg håber, at I får en fantastisk uge, fuld af god energi!

XOXO

FullSizeRender-3FullSizeRender-6

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *