Den hér opskrift tage kæmpe mad-kegler! Sorte ris er nemlig en undervurderet ingrediens i dit køkken. Jeg lærte sorte ris at kende på mine solorejser til Bali, og jeg knuselsker dem.
De får den smukkeste, dybe lilla farve, når de koges – og er tilmed smukke på din tallerken.

Du får hér min opskrift på: “Stegte sorte ris med kaviar og ansjos toast” til 2 personer.

2 dl sorte ris

4 dl bouillon med grøntsag

2 stk ansjos filet, hakket

2 spsk kapers, hakket

1 skalotteløg, finthakket

1 fed hvidløg, knust

30 gr usaltet smør

1 tsk friskkværnet, sort peber

30 gr kaviar

Ansjos toast:

4 ansjos filet

2 skiver ristet brød, skåret i 4

20 gr usaltet smør

How to:

Skyl risene grundigt og lad dem stå i blød i koldt vand i nogle timer, før du skal bruge dem. Kog dem med de 4 dl grøntsagsbouillon.

På en pande blancherer du skalotteløg, ansjos filet, kapers, peber og hvidløg i smørret. Tilsæt de sorte ris, og vend det hele godt igennem i 5 minutter. Smag til: Undlad salt – det skal kapers nok bidrage med til smagen, ligesom de bidrager med syre og bitterhed til retten.

Brug en lille skål som form, og vend risene ud på en tallerken – eller fordel de stegte, sorte ris med en spiseske som på billedet. Lav en lille fordybning og top af med kaviar.

Ansjos toast: Rist brød og skær skiverne i 4 rektangulære firkanter, der passer i længden til ansjos fileterne. Skær en skive usaltet smør, det matcher med brødet og læg en ansjos filet på hvér.

Velbekomme!

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *