

Den hér opskrift tage kæmpe mad-kegler! Sorte ris er nemlig en undervurderet ingrediens i dit køkken. Jeg lærte sorte ris at kende på mine solorejser til Bali, og jeg knuselsker dem.
De får den smukkeste, dybe lilla farve, når de koges – og er tilmed smukke på din tallerken.
Du får hér min opskrift på: “Stegte sorte ris med kaviar og ansjos toast” til 2 personer.
2 dl sorte ris
4 dl bouillon med grøntsag
2 stk ansjos filet, hakket
2 spsk kapers, hakket
1 skalotteløg, finthakket
1 fed hvidløg, knust
30 gr usaltet smør
1 tsk friskkværnet, sort peber
30 gr kaviar
Ansjos toast:
4 ansjos filet
2 skiver ristet brød, skåret i 4
20 gr usaltet smør

How to:
Skyl risene grundigt og lad dem stå i blød i koldt vand i nogle timer, før du skal bruge dem. Kog dem med de 4 dl grøntsagsbouillon.
På en pande blancherer du skalotteløg, ansjos filet, kapers, peber og hvidløg i smørret. Tilsæt de sorte ris, og vend det hele godt igennem i 5 minutter. Smag til: Undlad salt – det skal kapers nok bidrage med til smagen, ligesom de bidrager med syre og bitterhed til retten.
Brug en lille skål som form, og vend risene ud på en tallerken – eller fordel de stegte, sorte ris med en spiseske som på billedet. Lav en lille fordybning og top af med kaviar.
Ansjos toast: Rist brød og skær skiverne i 4 rektangulære firkanter, der passer i længden til ansjos fileterne. Skær en skive usaltet smør, det matcher med brødet og læg en ansjos filet på hvér.
Velbekomme!
