img_8525

Den bedste måde, hvorpå du ikke går kold i en god, sund rutine, er at have toppings klar i dit køleskab. Eller “mos” som jeg så elegant kalder dem. Det er fantastisk at have i køleskabet, af den simple grund, at du har noget kræs at toppe din grød, skyr eller knækbrød med – om det er så er om morgenen eller som snack. Det føles som forkælelse, og det er så godt, når det er hjemmelavet, og du ved nøjagtigt, hvad din mos indeholder.

Det virker med toppings – og de er nemme at lave! Jeg laver dem oftest imens aftensmaden alligevel er i gang, og imens jeg spiser, så passer det med at mosen er klar til at komme af komfuret og køle af.

Den her mos smager af vinter, jul og hygge på en sund og skøn måde!

img_8524

Til et glas på 250 ml skal du bruge:

Nedenstående må meget gerne være økologisk:

6 æbler

150 gr friske hindbær

3 kanelbark

1 vaniljestang

1 citron

1 dl vand

1 tsk akacie honning [kan udelades]

Skær æbler i tern, uden stilk og kernehus, og skyl hindbær grundigt. Flæk vaniljestang på midten, så du har 2 dele, og læg dem i gryden sammen med frugterne, og de hele stykker kanelbark. Tilføj så vand, og evt. honning, og kog ved middel varme til fast konsistens nåes [ca. 30 min, og det må ikke “bulderkoge”]. Jeg moser det hele undervejs, med skeen, når det koger. Tag vaniljestang, og kanelbark, op af gryden, smag til med lidt frisk citronsaft og hæld så på et nykogt, rent sylteglas.

Mosen kan sagtens holde sig 1 uge i køleskabet, men herhjemme hos mig er den væk efter 3-4 dage. Det er dejligt at have toppings som følger årstiden – og når man har lyst til noget, der smager lidt af “jul”, men ikke må være usundt, så vil denne topping være en gave på en portion skyr, mm.!

Jeg ønsker Jer en fortsat dejlig uge med masser af suveræn power!

XOXO

img_8526

2 tanker om “Mama Brown’s Sukkerfri Æble/Hindbær JuleMos”

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *