img_6626

fullsizerender-3

Jeg har lige været en tur på Samsø, da sommeren pludselig dukkede op i september og gav os 30 grader! Så jeg tog lidt lækkerier med hjem, så jeg kunne lave en lækker “marmelade” eller topping, til min skyr, som jeg bruger den mest til. Denne udgave er meget syrlig, på den friske måde, med sødmen fra blåbær og vanilje – men smager på ingen måde sødt af sukker, så husk, at den er tiltænkt som et naturligt boost på din mad!

Til et glas på 250 ml skal du bruge:

Alle ingredienser må meget gerne være økologiske i sådan en marmelade, hvor skræl mm. altid bruges.

500  gram blommer

250 gram blåbær

1 dl vand

1 stang vanilje

[kanelbark smager også godt at koge med, hvis du er til kanel!]

Evt. 1 spsk akacie honning, hvis man vil have det sødere

[altid det sundere, naturlige sukker alternativ!]

Blommer afgiver meget væske, så 1 dl vand er nok i denne. Vaniljestand splittes, koges med hele herligheden, og tages blot op inden der hældes på glas. Skyl altid sylteglas godt, med kogende vand, inden det tages i brug. Lad lækkerheden koge indtil den er udkogt – ikke buldrekoge – simre! Hæld på glas og køl af, inden den sættes i køleskabet.

fullsizerender

Jeg elsker at bruge denne type “marmelade” som topping på min morgenmad. Den dur på stort set alle varianter. Her er det skyr, med glutenfri müsli og friske figner. Det lækre er, at du kan følge årstiden med dine hjemmelavede toppings, og sådan et glas fuld af naturlig kærlighed, kan snildt holde 1,5 uge, hvis bare du bruger en ren ske hver gang du tager fra glasset.

Jeg er i fuld sving med endnu en uge – og den byder på udfordringer og masser af arbejde, så der skal energi fra morgenstunden! Jeg ønsker Jer den allerbedste dag!

XOXO

fullsizerender2

 

4 tanker om “Mama Brown’s Sukkerfri Blomme- & Blåbær Marmelade fra Samsø”

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *