fullsizerender-2-16-01-21

Denne lille bandit vil redde din sunde jul. Faktisk vil den redde din jul så meget, at du sender mig kærlighed, i store mængder, og fniser over din morgenmad, som en ung pige, imens dine tæer krøller af fryd under bordet! Æblesmør er det mest fine, delikate, og giver den mest eventyrlige fest i din mund. Det har ikke så meget med “smør” at gøre, og så alligevel – for du kan smøre det på alt det, du gerne vil! På osten, desserten, knækbrøddet, som topping på din skyr, eller på friskbagt – det kan bruges på det hele.

Æblesmør er kræs. Og kræs kan sagtens laves sukkerfrit! Jeg har eksperimenteret med opskriften i nogen tid [man er vel sundhedsfreaken over dem alle], og nu har jeg en opskrift klar – tilmed med lidt ekstra “fifs” hvis man ønsker at erstatte visse ingredienser med andre.

fullsizerender-3-16-01-21

Æblesmør kræver lidt tålmodighed. Jeg lavede min portion hér, imens jeg arbejdede foran computeren ved spisebordet. Det fungerede ganske fornuftigt til en kop the, med hytten duftende af jul og varme krydderier.

Du skal påregne 2 timer cirka, og til en portion på cirka 250 ml skal du bruge:

Nedenstående kan sagtens fås økologisk

6 store æbler

1 dl vand

1 nips salt

1 citron

4 stjerneanis [hele]

1 tsk nelliker [stødt]

1 tsk kanel [stødt]

1 tsk allehånde [stødt]

2 tsk kardemomme [stødt]

1 dl sukrin gold

TIP: Hvis du ikke er tilhænger af sukkererstatningen Sukrin, kan du sagtens erstatte med kokossukker, som er en bedre, naturlig sukkerkilde.

Skær æbler i grove tern inkl. skræl og kernehus. I disse to er der nemlig pektin – æblets egen “stivelse” som er med til at tykne massen naturligt. Smid dem i en gryde med vandet. Kog til de er udkogte [ca. 35 minutter]. Mos dem igennem en si, så du fjerner kernehus og skræl og kun har den fineste mos tilbage i gryden.

Tilbage på varmen [middel varme], hvor du tilsætter sukrin, krydderier, saften og skrællen fra citronen, og lader den simre indtil den tykner. Hæld på et rent, kogt glas, og lad afkøle før du sætter låg på og sætter i køleskabet. Den kan sagtens holde sig i et par uger, pga citronen og sukrinen. Du skal blot huske altid at tage af glasset med en ren ske!

Nyd smagen af jul – på alt det du lyster! Og nyd det med velbehag og til du skammer dig – for du kan skamme dig med god samvittighed!

XOXO

fullsizerender-4-16-01-21

2 tanker om “Mama Brown’s Sukkerfri Øko Æblesmør”

  1. Haha elsker din måde at sælge den på 😉 Men den skal SÅ meget prøve! Elsker alle dine opskrifter. Får virkelig prøvet nye ting af takket været dig <3

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *