Syltede citroner – hvad bruger man dem til? Langt mere end du nogensinde har fantasi til at forestille dig, når du først involverer dem i dit køkken! Brug dem til marinader, til kød, topping i salater, som ekstra smagsgiver i gryderetten – you name it. Du skal ikke bruge meget, det er nemt – og de holder længe!

Du skal bruge:

1 passende sylteglas

1 kg økologiske citroner

400 gr salt

kogende vand i tilfælde af at du skal dække dine citroner til sidst

evt. laurbærblade [ikke et must]

How to:

Skyl og rengør dine citroner grundigt. Læg 1 af citronerne til side. Skær dem i både, oppefra, men ikke helt til bund – de skal stadig hænge sammen. Gnid citronerne godt ind i salten, og kom lidt i bunden af dit sylteglas, som du har skoldet godt.

Pres nu hvér citron godt ned i glasset, så du virkelig får frigivet saften. Jo hårdere – jo bedre. Citronerne må gerne ligge tæt. Tilsæt resten af salten i sylteglasset. Til sidst tager du den citron, som du lagde til side, og presser saften ned i sylteglasset. Hvis ikke citronerne er dækkede, skal du toppe af med kogende vand.

Opbevar dine syltede citroner i et mørkt, køligt skab i 1,5-2 måneder og vend dem gerne af og til. Efter denne tid, kan du opbevare dem i køleskabet.

Citronerne bliver kun bedre og bedre, og du skal ikke bruge mere end en “båd” hver gang du laver marinade, eller citrustopping. Citronerne kan holde sig længe – og faktisk mener mange, at de er bedst efter 10-12 mdr. i glasset!

Velbekomme!

Processed with VSCO with c6 preset

Fun fact: Min første oplevelse med den syltede citron var under en køkkenskole i Marokko i 2012. [Billede herunder].

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *