Jeg er så heldig, at min kære fader har et mekka af tomater hvert år. Mange sorter, mange størrelser og smage. Hver vinter tillusker jeg mig hans grønne tomater med snilde og snedighed, for jeg elsker syltede grønne tomater på alt fra salat til sandwiches, men snedigheden er nødvendig, da min far helst ikke vil af med dem [……]

Her får du opskriften til 500 gr grønne syltede tomater:

500 gr grønne tomater

1:1 vand og eddike (til denne opskrift brugte jeg 250 ml vand til 250 ml eddike)

2 kanelstænger

1 hel vanilje, flækket

350 gr rørsukker

revet skal fra 1 hel økologisk citron

How to:

Før jeg begynder, skolder jeg altid mit sylteglas med kogende vand og atamon. [Atamon kan udelades].

Jeg starter så med at prikke alle mine grønne tomater med en gaffel, da jeg gerne vil sylte dem hele. De er lækre på denne måde, og du kan slice og dice dem, lige som du lyster, direkte fra glasset. [Husk altid at tage fra sylteglasset med en ren gaffel eller ske].

Find en mellemstor gryde frem og tilsæt nu din kommende lage: Vand, eddike, sukker, revet citron, kanelstænger samt den flækkede vaniljestang og kog så blandingen op. Når sukkeret er smeltet, kan du tilsætte dine tomater. Lad dem koge med i 5 minutter og tag dem op med en ske og direkte over i sylteglasset. Hæl så lagen over til dit sylteglas er fyldt op – og luk låget straks.

Lad glasset køle af på dit køkkenbord, førend du placerer det i køleskabet. Lad dem trække i minimum 2 uger, før du anvender dem.

Velbekomme!

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *