Syltning er éen af mine helt store afslapnings favoritter! Det er ikke kun hyggeligt – det giver også et fantastisk forråd til efteråret og vinteren. Stikkelsbær er undervurderede! Både til fisk, kylling eller på et lækkert stykke smørrebrød med fisk/sild er de fantastiske. Du vælger selv, om du er til umodne grønne, eller modne røde.

OBS! Er du diabetiker kan du med lethed skifte rørsukker ud med 250 gr kokossukker eller 250 gr sukrin.

Her får du opskriften på mine Syltede Stikkelsbær:

250 gr stikkelsbær

2,5 dl vand

2,5 dl eddike, klar

20 peberkorn, sorte

1 kanelbark

1 vaniljestang

350 gr rørsukker

Evt. skrællen fra 1 usprøjtet citron

How to:

Rens først dine stikkelsbær, hvor du “nipper” stilk og den brune blomst af.

Flæk nu vaniljestangen på langs og skrab kornene ud med en kniv, hvorefter du maser dem med lidt af rørsukkeret, så kornene skilles ad. Kom hele molevitten [også vaniljestangen] i syltelagen og kog op til sukkeret er opløst i en gryde. Lad det stå simre 10 minutter.

Skold et sylteglas og brug evn lidt Atamon, hvis du lyster. Kom dine rensede stikkelbær i og hæld den varme syltelage over. Dine stikkelsbær skal være dækket. Sæt låg på og lad sylteglasset køle af, før du sætter det på køl.

Dine syltede stikkelsbær er klar efter 1 uge, og kan holde sig i månedsvis på køl!

Velbekomme!

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *