Græskarpuré, stegt salvie og teksturen fra de smukke østershatte, går perfekt til de lynstegte kammuslinger. Retten her er fantastisk som en hovedret, eller anrettet i mindre portioner til en forret.

Du får her min opskrift på Symfoni af Kammusling til 2 personer:

1/2 hokkaido græskar [alle typer græskar kan bruges]

1 løg

2 fed hvidløg

smør

rørsukker

200 gr østershatte

300 gr kammuslinger

olivenolie

salt/peber

frisk salvie

How to:

Start med at skrælle og rense dit græskar og rense dine svampe. Skær dit græskar i mindre tern og kog dem til de er godt møre sammen med presset hvidløg og løg, som er skåret i grove tern. Stil til side – stadig i det varme vand. 

På en varm pande tilsætter du nu et godt skvæt olivenolie, blade af salvie og østershatte, til de har afgivet lidt vand – men de må ikke blive for bløde. Sæt til side i en skål. Tilsæt nu mere olie, og dine kammuslinger, som skal have 1 minut på høj varme. Tilsæt 1 spsk smør og vend dine kammuslinger, hvor du også giver dem 1 minut. 

Hæld vandet fra din gryde med græskar, løg og hvidløg. Tilsæt en god klat smør og blend til puré med en stavblender direkte i gryden. Smag til med salt og peber.

Anret først din græskarpuré og fordel østershatte, kammuslinger og salvie oven på – til din indre kunstner er tilfreds. Top af med et godt skvæt olivenolie og masser af friskkværnet peber og flagesalt.

Velbekomme!

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *