Græskarpuré, stegt salvie og teksturen fra de smukke østershatte, går perfekt til de lynstegte kammuslinger. Retten her er fantastisk som en hovedret, eller anrettet i mindre portioner til en forret.
Du får her min opskrift på Symfoni af Kammusling til 2 personer:
1/2 hokkaido græskar [alle typer græskar kan bruges]
1 løg
2 fed hvidløg
smør
rørsukker
200 gr østershatte
300 gr kammuslinger
olivenolie
salt/peber
frisk salvie
How to:
Start med at skrælle og rense dit græskar og rense dine svampe. Skær dit græskar i mindre tern og kog dem til de er godt møre sammen med presset hvidløg og løg, som er skåret i grove tern. Stil til side – stadig i det varme vand.
På en varm pande tilsætter du nu et godt skvæt olivenolie, blade af salvie og østershatte, til de har afgivet lidt vand – men de må ikke blive for bløde. Sæt til side i en skål. Tilsæt nu mere olie, og dine kammuslinger, som skal have 1 minut på høj varme. Tilsæt 1 spsk smør og vend dine kammuslinger, hvor du også giver dem 1 minut.
Hæld vandet fra din gryde med græskar, løg og hvidløg. Tilsæt en god klat smør og blend til puré med en stavblender direkte i gryden. Smag til med salt og peber.
Anret først din græskarpuré og fordel østershatte, kammuslinger og salvie oven på – til din indre kunstner er tilfreds. Top af med et godt skvæt olivenolie og masser af friskkværnet peber og flagesalt.
Velbekomme!