Jeg elsker tærte! Kombinér den med masser af ost, krydderier og solmodne tomater – og du har den perfekte makker til et godt glas hvidvin. Det skønneste er, at denne opskrift kræver så lidt, men smager af så meget!

Til 1 galette/tærtebund:

100 gr koldt smør

200 gr hvedemel

2 spsk vand 

1 tsk salt

How to:

Skær smør i mindre stykker og saml det med hvedemelet. Tilsæt vand og salt og ælt til samlet konsistens. Rul nu tærtedejen ud i en cirkel på cirka 25 cm i diameter – læg den på et stykke bagepapir.

Fyld:

300 gr tomater med stilk

300 gr neutral flødeost

200 gr revet mozzarella

2 skalotteløg, finthakket

2 tsk tørret basilikum

salt/peber

Olivenolie

How to:

Rør dit fyld godt sammen, smag til med salt/peber. Skyl dine tomater. Placer nu tærtedejen i en form på cirka 20 cm og skær kanterne fine langs kanten. Fordel fyldet oven på og “sæt” tomaterne godt ned i fyldet. Giv nu hele herligheden et omgang salt/peber og et svæt god olivenolie, inden din tomattærte skal i ovnen.

Bag din tærte til den er gylden og flot, cirka 30 min ved 180 gr varmluft. Hold øje med den, så den ikke bliver for mørk.

Server den til sprød, grøn salat eller nyd den – lige som den er!

Velbekomme!

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *