Denne lækre, franske egnsret er en sjælevarmer uden lige. Kalvefiletens mørhed, krydderiernes varme og gulerødderne tekstur vil være en herlig kombination. Denne franske ret er simpel – men en undervurderet kompagnon til vinteraftenerne.

Du får her min opskrift på Veau aux Carottes til 2-3 personer:

600 gr kalvefilet

800 gr gulerødder

2 spsk tomatpasta

2 spsk olivenolie

2 hvide løg

2 laurbærblade

1 fed hvidløg

2 spsk maizena

2 dl tør hvidvin

1 bouillonterning, okse

5 dl vand

4 tsk “Herbes de Provence” [fx Urtekram]

salt/peber

frisk timan

How to:

Start med at ordne alle grøntsager. Gulerødder snittes i skiver, løg og hvidløg hakkes fint. Kalvefileterne skæres i strimler og sauteres i en gryde med olivenolie, salt og peber. Når kødet er brunet, tilsætter du tomatpasta, løg, hvidløg, alle krydderier og rører rundt. 

Kom så hvidvin i gryden og bring i kog. Husk hele tiden at skrabe i bunden, så der ikke sidder noget fast, der kan brænde på. En træske er bedst at bruge til en ret som denne.

Tilsæt nu gulerødder, bouillonterning og vand i gryden. Når det simrer, tilsætter du maizena. Lad derefter retten simre videre under låg i 1 time. Husk at røre af og til.

Servér evt. med baguette eller en mos på kartoffel.

Du kan sagtens køle retten ned, have den i køleskabet natten over, og varme den op igen dagen efter, hvis du ønsker mere smag/trækketid. Husk at fjerne laurbærblade før servering.

Tip! Er du en rigtig bandit, så tilsætter du 1/4 liter piskefløde 10 min. før servering under omrøring. Top af med timian.

Velbekomme!

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *