Denne lækre, franske egnsret er en sjælevarmer uden lige. Kalvefiletens mørhed, krydderiernes varme og gulerødderne tekstur vil være en herlig kombination. Denne franske ret er simpel – men en undervurderet kompagnon til vinteraftenerne.
Du får her min opskrift på Veau aux Carottes til 2-3 personer:
600 gr kalvefilet
800 gr gulerødder
2 spsk tomatpasta
2 spsk olivenolie
2 hvide løg
2 laurbærblade
1 fed hvidløg
2 spsk maizena
2 dl tør hvidvin
1 bouillonterning, okse
5 dl vand
4 tsk “Herbes de Provence” [fx Urtekram]
salt/peber
frisk timan
How to:
Start med at ordne alle grøntsager. Gulerødder snittes i skiver, løg og hvidløg hakkes fint. Kalvefileterne skæres i strimler og sauteres i en gryde med olivenolie, salt og peber. Når kødet er brunet, tilsætter du tomatpasta, løg, hvidløg, alle krydderier og rører rundt.
Kom så hvidvin i gryden og bring i kog. Husk hele tiden at skrabe i bunden, så der ikke sidder noget fast, der kan brænde på. En træske er bedst at bruge til en ret som denne.
Tilsæt nu gulerødder, bouillonterning og vand i gryden. Når det simrer, tilsætter du maizena. Lad derefter retten simre videre under låg i 1 time. Husk at røre af og til.
Servér evt. med baguette eller en mos på kartoffel.
Du kan sagtens køle retten ned, have den i køleskabet natten over, og varme den op igen dagen efter, hvis du ønsker mere smag/trækketid. Husk at fjerne laurbærblade før servering.
Tip! Er du en rigtig bandit, så tilsætter du 1/4 liter piskefløde 10 min. før servering under omrøring. Top af med timian.
Velbekomme!