Østers er et perfekt bud på en starter eller snack til et godt glas. Agurkesalaten med wasabi, og de små citronperler, vil skabe fest i din mund kombineret med den mineralske smag fra østersen. Jeg holder meget af østers, og kan ganske simpelt ikke få nok af dem!

Du får her min opskrift på “Wasabi Oysters” til 2 personer:

8 østers [jeg har her brugt franske “Perle Blanches” østers]

50 gr citron perler til topping

1 skiveskåret frisk, økologisk citron til topping

frisk dild til topping

Agurkesalat med wasabi:

200 gr revet agurk

1 knust fed hvidløg

10 gr wasabi paste

1 dl  creme fraiche 38%

2 tsk mayonnaise 

salt/peber

Start med at lave din Agurkesalat. Jeg river agurken, så jeg får brede, lange stykker. Du kan også bare rive den på et rivejern. Pres væden ud af agurken med køkkenrulle. Rør nu øvrige ingredienser sammen i en skål, tilsæt agurk til sidst, og smag til med wasabi, salt/peber. Wasabi må ikke være overdøvende i smagen. 

Sæt den på køl og trække i mindst 1 time.

Åbn nu dine østers. Den dybe ende skal vende nedad – og du skal bruge en østerskniv til dette. Find “hængslet” på din østers, pres ned til du mærker den slipper med et fast tryk med kniven – og løsn østersen.

Anret dine østers fx på isterninger, og top af med agurkesalaten, citronperler og frisk dild. Blinis er også et godt match hertil.

Velbekomme!


Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *