Havregrød med proteinpulver, banan og peanutbutter.


Onsdag den 1. maj møder jeg, ret nervøs, op i Gym & Fitness [jf. Gugvej, Aalborg], hos Per Larsen, som jeg har et morgenmøde med, for at blive målt, vejet og have en snak om den kost- og træningsplan, som jeg skal i gang med. Det dér med at kigge realiteten [læs: vægten] i øjnene – det skræmmer mig, da jeg har undgået den længe på dette tidspunkt.

Forud for dette kommer historien om det hele, der leder op til denne nervepirrende onsdag morgen på Gugvej:

Jeg sælger min madforretning, som jeg har drevet i 4 år, og stopper med driften i oktober 2018. Jeg vender tilbage til min tidligere branche, som grafisk designer, og det indebærer et jobskifte, som er markant anderledes fysisk, da jeg nu arbejder siddende og ikke bevæger mig noget nær det, jeg gør, imens jeg har min madforretning. Langsomt sniger kiloene sig på. Jeg undrer mig faktisk, da jeg spiser sundt og kun få måltider, der alle er overvejende sunde. Skal jeg ud om aftenen og have et glas vin – hvilket jeg elsker – så hopper jeg helst frokosten over for at spare på mine kcal. [Den klassiske fejl, viser det sig senere, for det tager du kun på af]. Jeg tager stadig støt på, trods jeg motionerer og tænker over madindtag. Til sidst stopper jeg med at tjekke vægten, da jeg tænker, at det nok skal ryge af igen, hvis bare jeg passer på mit madindtag. En morgen sker det utænkelige så – at jeg ikke kan spænde mine yndlingsjeans. Her tør jeg slet ikke gå på vægten, for jeg kan sagtens se, at mave og talje er blevet betydeligt større og det samme er mine lår og numse. Og det er hér, at Linda får nok. Jeg har aldrig i mit liv været utilfreds med min vægt, før nu, men nu fylder det til gengæld alt, og jeg har virkelig brug for sparring med et menneske, som ånder og lever kost- og træning. Og det gør Per Larsen med 19 års erfaring!

Da jeg stopper i min madforretning siger min vægt 64,9 kg. Det skal lige siges, at jeg er 183 cm høj – men her har jeg det bedst, og er glad. 65 kg er en vægt, jeg altid har haft i mit voksne liv, uden udsving. Jeg bliver opereret i 2016 og får fjernet knuder i min hals, samt halvdelen af min skjoldbruskkirtel [styrer bl.a. stofskiftet], og hér er jeg helt nede og vende på 58 kg, men kommer igen, da jeg er på fødderne, kan spise og er i bedring. Dog skal jeg passe på i årene efter, føler jeg, da min energi er svingende og appetit ligeså. Denne operation er éen af de største grunde til, at jeg reagerer og passer på vægten. Min krop skal være stærk.

Da jeg hopper på vægten hos Per Larsen, denne 1. maj, kl. 9.30 vejer jeg 75,6 kg. Jeg har ikke kun taget de små 5 kg på, som jeg gik troede, men hele 10,7 kg! Vi går i dybden med mine målinger, og mit problemfedt ligger lige nøjagtigt dér, hvor jeg føler forandringen: Mave, lår og numse – og det viser sig, at jeg har for meget fedt om mine organer. Stakkels, stakkels yndlingsjeans!

Jeg så engang en fyr, som midt i en snak om vægt, og “hvad man må veje ifølge højde og drøjde”, siger til mig, at han ikke ville finde mig attraktiv, hvis jeg vejede 83 kg. [Jeg er 183 cm og samtalen faldt på, at man måtte veje det man var over 1 meter]. Dette var en samtale i sjov, men jeg har alligevel skænket den en tanke siden. Fordi: 1) Manden vejede selv det, han var over 1 meter. Og havde en bette topmave. [Ja, jeg så den godt]. Jeg mener. Kig lige indad. 2) Hvordan formår jeg at finde de typer? Typerne som vælger en på overflade og går op i overflade? [At jeg er single er pludselig ikke en gåde for mig!]. Det puster til den angst for ikke at være perfekt – og puster til mit oprør hér på bloggen, og i min nutid, for at være uperfekt og hvilende i lige nøjagtig dén jeg ér! Han skulle da se mig nu – faktisk er jeg kold som jordbæris over, hvad han mener – for det handler ikke om mig – det handler om ham. Hans usikkerhed. Alt det HAN ikke er. Ikke mig. Og lad os lige slå fast: Din vægt bestemmer ikke dit værd. Det bestemmer du – for det er DIG, der skal være glad med DIG resten af livet!

Mit gamle “jeg” – den perfekte pige – ville aldrig afsløre sin vægt i et blogindlæg, offentligt, hvor alle kan se den. Hun ville skamme sig. Det gør mit nye “jeg” totalt op med. Er jeg overvægtig? Langt fra. Er jeg glad? Nej – og derfor er rejsen begyndt. Jeg skal kunne spænde mine yndlingsjeans igen, og af med fedtet på mine problemområder. Strammes op. Og det vil jeg have lov til uanset andres meninger – for selv om jeg ikke er overvægtig, er jeg ikke glad. Det handler om, hvad du synes om din krop – og ikke hvad andre synes. Min totalt manglende energi skal ind med kosten, og jeg glæder mig.

Jeg er i skrivende stund på 2. dagen, og jeg har det fantastisk. Ingen sult, ren glæde og ro i kroppen. Med min nye kostplan kan jeg tydeligt se, hvilke fejl jeg har begået, og éen af de helt store er, at jeg ikke har spist nok – og ofte nok! Derfor er det guld værd at sparre med en personlig træner om din kost – for dig og din krop er ikke ens gennem hele livet. Der vil altid komme udfordringer – og sådan er livet jo!

Jeg skal følge min kostplan, og træne 3 gange om ugen efter program, og vil ca. smide 6-800 gram fedt om ugen. Jeg følger op, løbende, så I kan læse med i min udvikling, erfaring og oplevelse i dét at følge en kost- og træningsplan for første gang i mit liv. Jeg har trænet i Gym & Fitness siden centret åbnede, så valget om kost- og træningsplan hér, var naturlig; det er Nordjyllands bedste center, hvis du spørger mig! Jeg er så taknemmelig for at være kommet i gang, og med en coach i ryggen, som Per Larsen, ved jeg, at det bliver en tryg rejse!

Læs mere om hans personlige træning lige her.

“I will be back”!

Fra den Uperfekte [og de pressede yndlingsjeans].

2 tanker om “Projekt hudløs ærlig: Kost- & træningsplan med Per Larsen!”

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *