Kikærter er ikke bare mums – de er en fabelagtig erstatning til kød. I denne opskrift får du en masse smag, så du slet ikke mangler kødet.

Du får her opskriften på min “Kikærtekarry” til 2 personer:

1 dåse forkogte kikærter

2 gule peberfrugter, skåret i tern

2 løg, skåret i tern

1 dåse eller 400 ml kokosmælk

1 spsk garam masala

1 tsk gurkemeje, tørret krydderi

100 gr jasminris, rå vægt

1 spsk ingefær, revet

2 fed hvidløg, presset

smagsneutral olie

salt/peber

Topping:

1 grøn chili, skåret i fine skiver

frisk koriander

How to:

Start med at blanchere løg, ingefær, hvidløg, peberfrugt og kikærter i olien og tilsæt så krydderier. Efter et par minutter, hvor krydderierne får varmen, tilsætter du kokosmælk og lader saucen koge op. Skru lidt ned for varmen, og lad den simre i 20 minutter.

Kog ris, skær chili i skiver og skyl koriandet. Fjern stilkene.

Anret: Brug en dyb tallerken og anret ris og kikærtekarry i hver side af skålen, så man kan hapse. Top af med grøn chili og koriander.

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *