Kikærter er ikke bare mums – de er en fabelagtig erstatning til kød. I denne opskrift får du en masse smag, så du slet ikke mangler kødet.
Du får her opskriften på min “Kikærtekarry” til 2 personer:
1 dåse forkogte kikærter
2 gule peberfrugter, skåret i tern
2 løg, skåret i tern
1 dåse eller 400 ml kokosmælk
1 spsk garam masala
1 tsk gurkemeje, tørret krydderi
100 gr jasminris, rå vægt
1 spsk ingefær, revet
2 fed hvidløg, presset
smagsneutral olie
salt/peber
Topping:
1 grøn chili, skåret i fine skiver
frisk koriander
How to:
Start med at blanchere løg, ingefær, hvidløg, peberfrugt og kikærter i olien og tilsæt så krydderier. Efter et par minutter, hvor krydderierne får varmen, tilsætter du kokosmælk og lader saucen koge op. Skru lidt ned for varmen, og lad den simre i 20 minutter.
Kog ris, skær chili i skiver og skyl koriandet. Fjern stilkene.
Anret: Brug en dyb tallerken og anret ris og kikærtekarry i hver side af skålen, så man kan hapse. Top af med grøn chili og koriander.