Min absolutte favorit, når det kommer til italienske pastaretter ér og bliver: Spaghetti carbonara.

Retten er perfekt til enhver hyggeaften, når du savner lidt italiensk feriestemning. Jeg har tilbragt alle sommerferier i Italien indtil mit 18. år – og den her ret tager mig tilbage hver gang jeg tager en bid! Det var også derfor, at jeg sætte mig for at lære at lave den selv.

Jeg går altid ind for simple retter, der ikke tager for længe i en travl hverdag, og denne opskrift kan alle mestre!

Til 2 personer skal du bruge:

400 gr pasta

250 gr pancetta i tern

1 fed hvidløg, knust

4  æggeblommer

100 gr  revet parmesan

persille

salt  og peber af god kvalitet

How to:

Steg din pancetta godt af på panden sammen med hvidløg. Pisk æg med parmesan og friskkværnet peber i en skål for sig. Kog din pasta i vand med en god sjat salt. Når det er kogt færdigt, tømmer du gryden for vand, men lad være at dræne pastaen helt tør for vand; den må gerne være meget våd. Vend nu æggemassen i den varme gryde med pasta og rør det godt sammen – der skal fart og kraft på til massen bliver cremet og lækker! Vend til sidst pancetta og fedt [oh, yes] fra panden i blandingen og servér med friskhakket persille – og ekstra revet parmesan på toppen.

Tip! Du kan sagtens blande 2 slags oste for mere smag. Fx Pecorino Romano, som er lavet af fåremælk og en udsøgt ost i kontrast til denne ret.

Velbekomme!

1 tanker om “Mama Brown’s spaghetti carbonara”

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *