Jeg holder rigtig meget af Göteborg, og jeg bliver aldrig færdig med at udforske den by. Det er blevet en nem getaway for mig, når jeg trænger til et break i 3-4 dage, da det er nemt at komme til byen med færgen direkte fra Frederikshavn. [Se mine andre indlæg fra Sverige hér]
Fortsættes under billederne.
Sus ind til en brunch på Brunchoteket [jeg besøger altid dén, der ligger på Kungstorget]. De har vitterligt alt det, dit indre morgenmenneske drømmer om, hvad enten det er pandekager, bacon eller friteret kylling på en vaffel. Jeg kommer der altid, når jeg besøger byen, da de laver de lækreste morgenmadsretter – og drikke. [Læs mere hér]
Hop forbi Ma Cuisine til en let frokost, eller solid aftensmad fra det unikke spisekort. Du må ikke glemme min yndlings-dessert: Et sæt med vodka fra fryseren – og en skefuld kaviar. [Læs mere hér]
Haps en let frokost, eller en pastafyldt aftensmad hos TAVOLO. Se bare de fine retter fra min frokost: Pisket ricotta di pecora med honning, syrlig grønkål med parmesan, ristede brødkrummer og citron – med en helt fantastisk tatar på kalv med Pecorino Romano, tonnato sauce, kapers, soya og hvidløg til. [Læs mere hér]
Fortsættes under billederne.
Bar La Lune er romantisk, fantastisk og med et par ildsjæle bag disken. Jeg fik deres tarte tatin, og det var et lille stykke af mad-himmelen, lige dér. Besøg dem og smag deres unikke retter – og nyd et suverænt vinkort. [Læs mere hér]
Tag også ind forbi Levantine. Deres klassiske, franske spisekort går i hjertet på enhver frankofil. Især deres østers og salat med gratineret gedeost tager kæmpe mad-kegler! Bistroen finder du på det mest vidunderlige hjørne. Bar La Lune finder du i øvrigt længere oppe af vejen. [Læs mere hér]
Fortsættes under billederne.
Du må og skal besøge Feskekôrka, hvis du er i byen. Den har været renoveret i næsten 4 år, for mere end 75 millioner kroner, og i maj 2024 er den genåbnet, til min store fornøjelse.
Om dagen kan du spise frokost og/eller købe fisk, skaldyr og østers med hjem fra fiskehandlen. Om aftenen serverer restauranterne á la carte. Jeg fik de lækreste, svenske østers på min 41 års fødselsdag, men deres udvalg af fisk er generelt helt fantastisk, uanset hvad du vælger. [Læs mere hér]
Tak, fordi du læser med!