Jeg holder særligt meget af krydderier som karry, gurkemeje og spidskommen. I denne opskrift får jeg lov at nyde dem alle – på én gang. Smagen i retten er dyb – og sammen med den syrlige, friske ananas, er det et match made in food-heaven.

Du får her opskriften på min: “Kylling i karry med hvidløgsris, kokosmælk, ananas og koriander” til 2 personer.

100 gr jasminris [rå vægt]

2 fed hvidløg, knust

300 gr kylling, fx inderfilet

200 gr frisk ananas [ikke fra dåse]

1 dåse/400 ml kokosmælk, light

1 løg, skåret i fine tern

1 spsk maizena

2 spsk koldt vand

1 spsk rød karrypasta

1 tsk gurkemeje

1 tsk karry

1 tsk spidskommen

frisk koriander

1 lime

smagsneutral olie

salt/peber

How to:

Kog risene efter anvisningen på pakken – sammen med de knuste hvidløg. Steg kyllingen i lidt smagsneutral olie og godt med salt og peber.

Sauce: I en gryde blancherer du løg i lidt olie, og når det er gjort, tilsætter du karrypaste, spidskommen, karry og gurkemeje. Vend det godt, så krydderierne afgiver deres aroma.

Rør maizena ud i 2 spsk koldt vand, i en lille kop, så det er klar. Hæld kokosmælken ned i gryden og lad det koge godt op i 10 minutter. Tilsæt så jævningen med maizena og lad det koge 5 minutter mere.

Skær ananas i mundrette stykker, skær lime i både – og skyl koriander.

Anret: Fordel de kogte hvidløgsris i bunden af en skål, og fordel saucen ovenpå. Fordel nu den stegte kylling, som du skærer i mundrette bidder, og den friske ananas. Top af med frisk koriander, og dryp lidt frisk lime ud over, før du sætter gaflen i retten.

Velbekomme!

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *