Jeg holder særligt meget af krydderier som karry, gurkemeje og spidskommen. I denne opskrift får jeg lov at nyde dem alle – på én gang. Smagen i retten er dyb – og sammen med den syrlige, friske ananas, er det et match made in food-heaven.
Du får her opskriften på min: “Kylling i karry med hvidløgsris, kokosmælk, ananas og koriander” til 2 personer.
100 gr jasminris [rå vægt]
2 fed hvidløg, knust
300 gr kylling, fx inderfilet
200 gr frisk ananas [ikke fra dåse]
1 dåse/400 ml kokosmælk, light
1 løg, skåret i fine tern
1 spsk maizena
2 spsk koldt vand
1 spsk rød karrypasta
1 tsk gurkemeje
1 tsk karry
1 tsk spidskommen
frisk koriander
1 lime
smagsneutral olie
salt/peber
How to:
Kog risene efter anvisningen på pakken – sammen med de knuste hvidløg. Steg kyllingen i lidt smagsneutral olie og godt med salt og peber.
Sauce: I en gryde blancherer du løg i lidt olie, og når det er gjort, tilsætter du karrypaste, spidskommen, karry og gurkemeje. Vend det godt, så krydderierne afgiver deres aroma.
Rør maizena ud i 2 spsk koldt vand, i en lille kop, så det er klar. Hæld kokosmælken ned i gryden og lad det koge godt op i 10 minutter. Tilsæt så jævningen med maizena og lad det koge 5 minutter mere.
Skær ananas i mundrette stykker, skær lime i både – og skyl koriander.
Anret: Fordel de kogte hvidløgsris i bunden af en skål, og fordel saucen ovenpå. Fordel nu den stegte kylling, som du skærer i mundrette bidder, og den friske ananas. Top af med frisk koriander, og dryp lidt frisk lime ud over, før du sætter gaflen i retten.
Velbekomme!