Jeg. Elsker. Svampetoast.
Derfor havde jeg brug for at lave en opskrift med et asiatisk twist. Jeg lover, at dén her er et hit, hvis du er til “spice”, hvis du elsker asiatisk mad – og hvis du elsker svampetoast.
Du får her min opskrift på: “Svampetoast med gochujang og pocheret æg,” til 2 personer.
2 stk skiver af brød [fx surdej]
300 gr svampe [frit valg]
1,5 dl AMA madlavningsfløde 4% [kan købes i Netto]
1 spsk fishsauce [kan købes i fx din asiatiske købmand]
1 spsk gochujang paste
1 spsk honning
frisk purløg
50 gr parmesan
2 æg
1 fed hvidløg, knust
smagsneutral olie
salt/peber
How to:
Svampesauce: Start med at rense svampe og smid dem på en middelvarm pande med hvidløg, lidt olie, salt og peber. Når der er gået nogle minutter, tilsætter du gochujang paste, og fishsauce, og vender det hele godt. Når der er gået et par minutter mere, tilsætter du madlavningsfløden og lader det hele tykne/simre. Rør parmesan i og smag til med salt/peber.
Pocheret æg: Sæt en gryde over med vand, og varm vandet op til lige under kogepunktet. Tilsæt en sjat eddike til vandet. Når vandet simrer, pisker du en hvirvel med et piskeris og tilsætter ægget i midten. Lad det nu koge i vandet i 3 minutter, tag det op med en skummeske. Lad det dryppe af på et stykke køkkenrulle, på en tallerken.
Tip! Brug en lille skål til at hælde din æg i vandet fra. Det er langt nemmere, end at klække det direkte ud i vandet.
Anret: Rist brødet og anret svampesaucen, og det pocherede æg, ovenpå. Drys med masser af parmesan, purløg, salt og peber.
Velbekomme!