Nogle gange kan mit kolo-enorme mad-hjerte næsten briste over, hvor godt mad smager. Dét her er en af de gange.
Hold nu ferie, hvor smager denne kombination fantastisk. Brug den oven på ost, kød, tapas – eller spis den direkte fra glasset [Det er bare gas. Eller er det?].
Du får her min opskrift på: “Baconmarmelade med fersken og sort hvidløg”.
200 gr bacon i tern
3 ferskner, skåret i tern
1 dl brun farin
4 spsk hvidvinseddike
1 tsk tørret, sort hvidløg, fx fra Mill & Mortar
1 rødløg, skåret i fine tern
1 stængel frisk rosmarin
peber
Jævning:
1 tsk kartoffelmel
0,5 dl koldt vand
How to:
Start med at riste bacon af i ovnen på et stykke bagepapir. Hæld det overskydende fedt i bunden af en lille gryde, når bacon er færdigt, hvor du tilsætter løg og sort hvidløg og steger deri. Bacontern kommer du på en tallerken beklædt med køkkenrulle, imens.
Blancher løg godt, tilsæt hvidvinseddike og brun farin og vend godt, til den brune farin er smeltet. Tilsæt nu ferskner, rosmarin og lad det hele simre 10 minutter.
Tag det af varmen og vend den ristede bacon i marmeladen. Opløs kartoffelmel i 0,5 dl koldt vand, og vend blandingen i gryden, til den tykner.
Baconmarmeladen kan serveres både varm og kold. Den kan holde sig på køl i 2 dage.
Velbekomme!