Dén her ret; ikke? Den er rendyrket umami. You have to try it. Opskriften hér er tilmed nem, den mætter og den smager så vegetar-himlen synger! [Også selv om du elsker kød].
Du får min opskrift på: “Bagt græskar med tamarind glaze, granatæble og butterbeans i kokos” til 2 personer.
1 lille hokkaido græskar, økologisk
1 dåse butterbeans, forkogte og økologiske
300 ml kokosmælk
2 tsk spidskommen
1 tsk karry
granatæblekerner
forårsløg
ristede græskarkerner [gerne saltede]
salt/peber
Jævning til sauce:
2 tsk maizena
2 spsk koldt vand
Tamarind glaze:
50 gr tamarind paste [kan købes hos din asiatiske købmand]
4 spsk soya
2 spsk varmt vand
1 spsk honning
2 spsk smagsneutral olie
How to:
Tamarind glaze: Bring alle ingredienser i kog i en lille gryde. Skru ned og lad den simre og tykne.
Rengør græskar og skær i tykke både, som på billedet. Jeg beholder skrællen på, og derfor køber jeg økologisk. På en bageplade, med bagepapir, fordeler du stykkerne, og pensler dem godt og grundigt med glazen. Drys med salt og peber og bag dem i 25 minutter, til de møre og lækre, ved 180 grader.
Halvér granatæble og bank kernerne ud. Skær forårsløg i tynde slices.
Butterbeans i kokos: I en lille gryde kommer du 1 spsk smagsneutral olie sammen med krydderierne. Rist dem af i olien, i et 2-3 minutter, og tilsæt kokosmælk. Bring det i kog og skru ned for varmen, så det simrer. Lav jævning: Rør maizena ud i det kolde vand og hæld den i kokosmælken. Lad nu det hele simre videre, til det tykner, og jævningen er rørt ud. Tilsæt butterbeans og tag gryden af varmen. Smag til med salt og peber.
Anret: Fordel butterbeans og kokos i bunden af en dyb tallerken og anret den bagte græskar ovenpå. Drys med granatæblekerner, græskarkerner, forårsløg og et solidt drys peber.
Velbekomme!