Novra, hvor er denne ret bare guf! Smagen er intens og perfekt afbalanceret – og så er den nem at lave, hvis du står og skal have gæster på besøg.

Nyd den som tilbehør til et godt stykke kød – eller alene med et godt stykke brød!

Du får her opskriften på: “Bagte tomater og auberginer med stracciatella og kapersbær” til 2-3 personer.

3 store bøftomater

4 små/mini auberginer

kapersbær

piment d’espelette [paprika kan bruges også]

frisk basilikum

olivenolie

salt/peber

Stracciatella:

2 kugler mozzarella

1 dl fløde

salt/peber

How to:

Stracciatella: Skær osten i tern og kom den i en skål. Tilsæt fløde og smag til med salt og peber. Lad det trække 1 time på køl. Du kan nemt lave det dagen før, så den kan trække endnu mere smag.

Halver bøftomater. Skær også auberginer ud, først i halve – og så den halve i halv. Hele baduljen skal på en bageplade, med bagepapir, og hvorefter du drypper med olivenolie. Vend det hele godt i olien og drys så med salt, peber og piment d’espelette.

Bag til de er bløde og lækre, cirka 20 minutter ved 170 grader varmluft.

Anret: Fordel stracciatella på en stor tallerken eller fad. Læg bagte tomater og auberginer ovenpå. Drys med ekstra salt, peber og piment d’espelette, og top af med kapersbær og basilikum.

Velbekomme!

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *