Novra, hvor er denne ret bare guf! Smagen er intens og perfekt afbalanceret – og så er den nem at lave, hvis du står og skal have gæster på besøg.
Nyd den som tilbehør til et godt stykke kød – eller alene med et godt stykke brød!
Du får her opskriften på: “Bagte tomater og auberginer med stracciatella og kapersbær” til 2-3 personer.
3 store bøftomater
4 små/mini auberginer
kapersbær
piment d’espelette [paprika kan bruges også]
frisk basilikum
olivenolie
salt/peber
Stracciatella:
2 kugler mozzarella
1 dl fløde
salt/peber
How to:
Stracciatella: Skær osten i tern og kom den i en skål. Tilsæt fløde og smag til med salt og peber. Lad det trække 1 time på køl. Du kan nemt lave det dagen før, så den kan trække endnu mere smag.
Halver bøftomater. Skær også auberginer ud, først i halve – og så den halve i halv. Hele baduljen skal på en bageplade, med bagepapir, og hvorefter du drypper med olivenolie. Vend det hele godt i olien og drys så med salt, peber og piment d’espelette.
Bag til de er bløde og lækre, cirka 20 minutter ved 170 grader varmluft.
Anret: Fordel stracciatella på en stor tallerken eller fad. Læg bagte tomater og auberginer ovenpå. Drys med ekstra salt, peber og piment d’espelette, og top af med kapersbær og basilikum.
Velbekomme!