Blinis er altid fantastiske som snack – eller forret. Det fine er, at de kan laves med mange forskellige typer toppings. Det er faktisk kun fantasien, der sætter grænser.
Her får du min opskrift på “Blinis på 2 måder” til 4 personer.
Blinis [cirka 20 stk]:
2 æg
1,5 dl hvedemel
0,5 dl mælk
1 tsk bagepulver
salt/peber
smør til stegning
Topping nr. 1:
150 gr rejer
50 gr aspargessnitter
1 dl creme fraiche 38%
2 spsk mayonnaise
frisk dild
salt/peber
Topping nr. 2:
creme fraiche 38%
1 skalotteløg, finthakket
frisk purløg, finthakket
kaviar
How to:
Start med at piske dejen til dine blinis med et piskeris, i hånden. Fordel 1 spsk dej på en opvarmet pande med smør. Du kan forme dejen med skeen, så de bliver flotte runde, inden dejen når at sætte sig på panden. De skal have et par minutter på hver side ved middel varme.
Lav nu topping nr. 1, som er en rejesalat. Skær først aspargessnitter i mindre stykker, hak dild og bland det hele i en skål. Smag til med salt og peber.
Lav topping nr. 2 klar og anret lige dele blinis på et fad.
Fordel topping nr. 1 og pynt med frisk dild.
Topping nr. 2 startes med fordeling af en klat creme fraiche, så lidt skalotteløg og purløg – og til sidst en teskefuld kaviar på toppen.
Velbekomme!