Dén her er til ægge-elskeren! Der er fedme, der er syre, der er friskhed – smagene rammer hele paletten. Den er mums at servere for dig selv, eller andre, når der skal kræses lidt ekstra for den dér brånsj – eller frokost.
Du får her min opskrift på: “Brioche sandwich med æggesalat og syrlig rucola”, til 2 personer.
2 stk brioche burgerboller
Æggesalat:
4 hårdkogte æg fra en glad høne
2 spsk mayonnaise
1 spsk creme fraiche 38%
1 tsk dijonsennep
1 tsk karry
1 tsk piment d’espelette [kan udelades]
Syrlig rucola:
90 gr rucola
frisk dild
2 spsk kimchi sesam [kan købes hos din asiatiske købmand]
1 spsk flydende honning
4 spsk smagsneutral olie
2 spsk hvidvinseddike
salt/peber
How to:
Æggesalat: Kog æg i 9 minutter, kom dem i et isbad med vand og isterninger, så er de nemmere at pille. Hak æg og vend med øvrige ingredienser. Stil på køl i 1 times tid.
Syrlig Rucola: Rucola og dild skylles og vendes med de øvrige ingredienser. Tildæt den mængde dild, du ønsker. Jeg brugte et halvt bundt fra Netto. Den syrlige rucola skal laves straks inden servering, ellers falder den helt sammen.
Anret: Rist burgerbollerne. Smør dernæst over- og underbolle med mayo, og fordel æggesalat og syrlig rucola.
Velbekomme!