Reklame // Opskrift udviklet for Den Sidste Flaske.
Aurose Au bord de l’aube AOP Côtes de Provence 2021 er fra et økologisk landbrug i Sydfrankrig; den er eksplosiv i smag med en bred, frugtig palette.
Det er den idylliske blanding af disse 4 druesorter: Grenache bidrager med krydrede aromaer; syrah giver en frugtig je-ne-sais-quoi, som andre ikke har; cinsault står for finessen og mourvèdre giver struktur og ubetinget friskhed.
Resultatet er en fin længde på ganen oversået med noter af citrus og skovfrugter.
Jeg har parret en opskrift på lækker “Ceviche” hertil.
Du får her opskriften til 2 personer:
300 gram fersk torsk af god kvalitet fra fiskemanden
2 gule chili
2 røde chili
200 gr farvede, små tomater
frisk mynte
1 hel lime
forårsløg
flagesalt og peber
1 god baguette eller ciabatta
How to:
Rengør din fisk og frys den i 24 timer før du går videre.
Snit den i fine skiver, enten aflange i tern – du bestemmer. Vend torsken i en skål med saft og skal fra din lime. Drys godt med flagesalt og peber og lad den trække på køl med husholdningsfilm over. Imens rengør du det grønne og hakker chilier og forårsløg i fine skiver. Tomaterne halverer du.
Anret din torsk på to tallerkener og top af med chili, forårsløg og farvede tomater og drys til sidst mynteblade over. Kun fantasien sætter grænser!
Nyd med et godt, knasende varmt brød og et glas Aurose Au bord de l’aube AOP Côtes de Provence 2021.
Velbekomme!