Coq au vin blanc er , som den står skrevet: Lys. Hvidvin, bacon og fløde: Det er ren godhed i en gryde, og timiankartoflerne er perfekte dertil.
Du får her min opskrift på: “Coq au vin blanc” til 2-3 personer.
3-600 gram kylling/overlår
150 gr røget bacon
200 gr gulerod
1,5 dl tør hvidvin fx Riesling
3 dl fløde til madlavning
2,5 dl vand
1 bouillonterning/høns
4 skalotteløg
2 fed hvidløg
4 laurbærblade
frisk bredbladet persille
olivenolie
50 gr smør
salt/peber
Timiankartofler:
350 gr små, nye kartofler
frisk timian
olivenolie
Vigtigt: Vægt af kylling afgør om du vælger med eller uden ben. Jeg har brugt overlår, og dermed brugt 600 gram pga. vægten af ben.
Rengør kylling, dup den tør med køkkenrulle, vend den i hvedemel og steg stykkerne af i en gryde i 5 min på bensiden, og 7 min på skindsiden i smørret. Læg kyllingen til side på en tallerken.
Gulerødder skrælles og skæres i skiver, skalotteløg hakkes i tern, røget bacon skæres i tern, hvidløg knuses og steges i samme gryde som kyllingen – med en ekstra sjat olivenolie oven i smørret, cirka 5 min. Tilsæt hvidvin og lad alkoholen dampe af. Tilsæt så vand, bouillonterning, laurbærblade og fløde og rør rundt. Kom kyllingestykkerne tilbage i gryden og lad det hele simre ved i 30 min under låg.
Skyl kartofler og kog dem i saltet vand. Når de er kogt: Vend dem med olivenolie, frisk timian og salt/peber.
Anret: Fjern laurbærblade fra gryden. Fordel din coq au vin i en dyb skål/tallerken, så du kan nyde saucen også. Top af med hakket, bredbladet persille. Fordel timiankartoflerne på siden.
Velbekomme!