Æj, hvor er fasan en undervurderet spise. Faktisk kan du nogle gange finde hel fasan i køledisken hos Rema1000 – og hos enkelte MENY. Jeg skærer blot brysterne af fasanen, og resten kan du fx lave til nuggets, som jeg har opskriften på hér. Hér får du i hvert fald den perfekte kombination af vildt og en frådende burger – hvis du altså spørger mig.
Du får her min opskrift på: “Fasan burger med kryddermayo” til 2 personer.
2 stk fasanbryst
2 brioche burgerboller
grøn crisp salat
Panering:
4 dl smagsneutral olie
2 dl pankorasp
2 dl hvedemel
2 æg
salt/peber
Kryddermayo:
2 dl mayo
1 spsk tomatpasta
1 spsk citronsaft
2 tsk paprika
2 tsk sriracha sauce
1 tsk sennep
1 tsk honning
salt/peber
Hjemmesyltede pickles:
1 agurk i tynde skiver
1 dl vand
1 dl eddike
1 dl sukker
10 peberkorn
3 laurbærblade
How to:
Hjemmesyltede pickles: Vask og skær agurk i tynde skiver. Bring lagen i kog med både peberkorn og laurbærblade i. Hæld over agurkerne, som du har placeret i et mindre, rent sylteglas. Luk låget og sæt på køl. [Sæt det på et stykke køkkenrulle i køleskabet, da glasset er meget varmt]. Lad det køle ned og trække et par timer.
Kryddermayo: Bland alle ingredienser, pånær salt/peber – og smag til med det til sidst. Sæt gerne på køl nogle timer før servering.
Fasan/fritering: Mellem to lag husholdningsfilm banker du fasanbrystet mørt med en kødhammer.
Brug et par gafler, eller engangshandsker – og slip for paneringsfingre. Start med at vende kødet i mel, som du har krydret godt med salt og peber, så i æg, og til sidst i pankoraspen. Det er vigtigt, at olien ikke er for varm, da du kan risikere, at overfladen er færdig før din fasan er.
Fritering: Varm smagsneutral olie (fx solsikke eller vindruekerne) op til 180 grader. Fritér til overfladen bliver gylden. Læg din fasan på en tallerken med køkkenrulle, så overskydende olie kan dryppe af. Drys godt med salt.
Anret: Rist burgerbollerne og smør begge halve med kryddermayo. Fordel pickles, salat og nyd!
Velbekomme!