Ved første øjekast, kan man godt tænke over kombinationen hér. Det skal man ikke. Man skal bare prøve det af. Jeg garanterer, at det smager fantastisk. Det hér er umami på et simpelt plan!
Du får her opskriften på: “Fish finger bao med urtemayo, friteret torsk, cheddar og ørredrogn” til 2 personer.
4 bao fra frost [fåes bl.a. hos din asiatiske købmand]
200 gr filet af torsk
2 skiver rød cheddar
ørredrogn
Urtemayonnaise:
2 dl mayonnaise
1 dl frisk dild
10 cornichoner
2 tsk kapers
1 tsk sennep
1 tsk honning
1 tsk citronsaft
salt/peber
Panering:
2 dl hvedemel
2 dl pankorasp
salt/peber
1 æg
4 dl smagsnetral olie til panering
How to:
Start med at sætte vand til at koge, så du kan dampe dine bao boller. De skal have 5-6 minutter. Jeg gør det altid i min dampkoger fra min asiatiske købmand – jeg elsker den! Dog kan mindre også gøre det. Fx har vores allesammens IKEA en udgave til omkring en flad 20’er.
Urtemayonnaise: Hak dild, cornichoner og kapers fint. Bland det med mayo, sennep, citronsaft, honning – og smag til med salt, peber og citron. Sæt på køl – gerne nogle timer før servering.
Rens, skyl og dup din torsk tør med køkkenrulle. Skær den i stykker, der passer til din bao i længden og cirka 2 fingre i bredden.
Fish finger/ fritering: Brug et par gafler, eller engangshandsker – og slip for paneringsfingre. Start med at vende torsken i mel, som du har krydret godt med salt og peber, så i æg, og til sidst i pankoraspen. Det er vigtigt, at olien ikke er for varm, da du kan risikere, at overfladen er færdig før din torsk er.
Fritering: Varm smagsneutral olie (fx solsikke eller vindruekerne) op til 180 grader i en lille gryde. Fritér til overfladen bliver gylden. Læg din torsk på en tallerken med køkkenrulle, så overskydende olie kan dryppe af. Drys godt med salt.
Anret: Skær cheddar skiverne i mindre trekanter, så de passer til din bao bolle. Fordel urtemayo nederst i din bao bolle, så den friterede torsk, så cheddar – og til sidst topper du af med ørredrogn.